);

Odbornici koalicije SNS-SPS usvojili nove više cene

Bor, 28.06.2019.

Odbornici Skupštine grada Bora potvrdili su odluke gradskog veća i usvojili rebalans budžeta od 3,1 milijarde dinara. Usvojene-potvrdjene su i nove, više cene usluga javno-komunalnih preduzeća “Toplana”, “Vodovod” i “3. oktobar”, kao u Ustanove za decu “Bambi”. Odbornici opozicije bojkotovali su rad parlamenta, prethodnim performansom, na skupštinskim stepenicama osuđujući poskupljenje komunalnih usluga i prekomerno aerozagadjenje.

“Ovo nije laka odluka, ne donosimo je iz hira  nego iz potrebe za zaštitimo budžet grada Bora i javna preduzeća koja su nebrigom dovedena u situaciju u kojoj su danas. I iz potrebe da budućim generacijama obezbedimo da imaju vodu, grejanje i komunalne usluge koje pruža “3. oktobar””, kazao je Milikić.

Usvojen i set odluka o komunalnom redu u gradu, kojima se reguliše držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca, kontrola i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka lutalica, kao i uređenje javnih kupališta. Ovim odlukama stvoriće se pravna regulitativa za nesmetani rad Komunalne policije, čije se pokretanje očekuje uskoro.

BORSKI SAVEZ ZA SRBIJU ZAHTEVA OSTAVKU MINISTRA ZA EKOLOGIJU!

Opozicioni odbornici, koji nezadovoljni radom republičke i lokalne vlasti bojkotuju sednice Skupštine grada, kritikovali su povećanje cena, ocenjujući to kao “bezobrazluk”.

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan bio je pre neki dan na savetovanju u Boru upravo kad se grad gušio u zatrovanom topioničkom dimu. Nije našo za shodno da o ponovnom aerozagađenju razgovara sa inspekcijom ili kineskim Zijinom, gradskim službama, pa i sa građanima. Štaviše, nije pozvao ni ovdašnje novinare da iskoristi priliku i obrati se javnosti u danas ekološki devlastiranom gradu. To je sramotno i nedopustivo i zato zahtevamo da Trivan najhitnije podnese ostavku – rečeno je na današnjoj konferenciji za medije borskog Saveza za Srbiju, održanoj na ulazu u gradsku zgradu, uz napomenu – da je “opozcija donela teglu s čistim vazduhom – poklon za gradonačelnika”.

Problemi sa TV prenosom

U toku televizijskog prenosa zasedanja Skupštine grada Bora došlo je do tehničkih problema sa zvukom.

Оставите одговор