);
Breaking News

AgTech meetup: Nove tehnologije u voćarstvu

Bor, Beograd, 10.07.2019. AgroINFO:

Seriju AgTech meetupa završavamo u utorak, 16. jula u 18.30h predstavljanjem startupa Fresh Agriculture Technologies, koji se bavi razvojem mobilnih softverskih aplikacija kako bi pomogli malim i srednjim proizvođačima jabuka da povećaju prinose, optimizuju troškove i vode evidenciju o svojim radovima u polju.

David Blaževski – CEO kompanije Fresh Agriculture Technologies će nam zajedno sa Mihajlom Milenkovićem, predstaviti proizvod pod nazivom MapMyApple.

Prijavi se na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEHkU9_l9OTWU1IRCskzMXmGGld4tIqBloyi7_8QJaIZIz6Q/viewform?vc=0&c=0&w=1

Tim ovog startapa, čine poljoprivredni eksperti, IT stručnjaci i biznis developeri. Nakon što su uočili da uzgajivači jabuka i pored velikog napretka tehnologije ne koriste sve mogućnosti koje su im u međuvremenu postale dostupne, kreirali su aplikaciju koja sakuplja podatke iz različitih izvora, kao što su informacije o vremenu, satelitske (NDVI) slike voćnjaka, statističke baze podataka i drugo, kako bi im onda izložili ekspertske modele i prediktivne analize u formi nedeljnih planova za fertirigaciju, irigaciju i ostale radove (orezivanje, berba itd.).

David Blaževski je svoj profesionalni razvoj započeo u kompaniji British American Tobacco, radeći u Srbiji i Rumuniji, da bi karijeru nastavio u Telenoru, a potom i u Telenor banci. Kao pionir prvih OpenData rešenja u Srbiji, radno iskustvo je sticao i u kompanijama kao što su Strawberry Energy, Asseco SEE i Trizma SmartSourcing. Pored njega, o svojim iskustvima u osnivanju tehnoloških startapa, govoriće nam i Mihajlo Milenković, koji je nakon završenog Mašinskog fakulteta bio stipendista inovacione akademije u Šenženu koju organizuje Google.

„Ulaz je slobodan, a sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite putem forme: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEHkU9_l9OTWU1IRCskzMXmGGld4tIqBloyi7_8QJaIZIz6Q/viewform?vc=0&c=0&w=1 Vidimo se u utorak, 16. jula od 18.30 u ICT Playground-u!“ – Poručuju organizatori.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta “Igralište inovacija”.

Tekst je nastao u okviru Projekta „AGROINFO – sezona 2.“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор