);

FOTO:Susret mesnih zajednica Grada Bora

Bor, Stol, 04.08.2019.

“Susret mesnih zajednica Grada Bora” na Stolu kod Planinarskog doma okupio je preko 3.000 gradjana iz Gradskih i seoshih Mesnih zajednica.

Stol postaje nova turistička destinacija istočne Srbije o kojoj se staraju borski planinari i njihovi prijatelji. Objekti su preuređeni, okolina je čista i oplemenjena novim sadržajima, put preko Belih voda je popravljen i osposobljen za saobraćaj, do kraja ove ili s proleća iduće godine počeće asfaltiranje makadamskog kolovoza Cepe – Planinarski dom“ rekao je otvarajući “Susrete na Stolu” predsednik Organizacionog odbora, Milutin Simić, dodavši: „Uspostavljanjem nesmetane vožnje od prevoja Cepe do vrha planine je i približavanje Stola Boranima, ali i turistima i planinarima iz svih krajeva Srbije. Za današnje okupljanje i celodnevni program najviše dugujemo našim sponzorima, pre svih borskim preduzetnicima. Iduće godine, siguran sam, biće nas još više na ovim, za sve nas, lepim i živopisnim predelima“.

Takmičilo se u narodnom višeboju (nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramen, skok u dalj), nastupila su kulturno-umetnička društva i izabrane su planinske lepotice veteranke i omladinke. Lepotica Stola za 2019. godinu je učenica Tehničke škole iz Bora, Jelena Janković, a sveukupni pobednik ovogodišnjih susreta je MZ gradskog naselja Luka.

Оставите одговор