);

Eko hrana uz subvencije

Bor, Gornjane, AgroINFO, 08.08.2019.

U sklopu projekta AgroINFO obišli smo poljoprivrednike koje su dobili subvenciju za svoja poljoprivredna gazdinstva na kojima vredno rade.

Pogledajte njihove priče:

Porodica Vanucić iz Gornjana kod Bora, pored toga što obrađuje preko 30 hektara svog i blizu 20 hektara imanja u zakupu, gaji 12 muznih krava simentalske rase i 75 ovaca rase Il de frans dobre mlečnosti. Za proširenje farme i nabavku junica iz budžeta grada Bora dobili su subvenciju od 300.000 dinara. Vanucići u Gornjanu prave čak sedam vrsta vrhunskih sireva. Uz proizvodnju organske hrane, razvijaju i ruralni turizam u selu Gornjanu, koje mnogi zovu „mala Švajcarska“, a pokrenuli su i pre par godina proizvodnju sireva.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio je danas ovo poljoprivredno domaćinstvo u Gornjanu i tim povodom izjavio: „Ovo izuzetno uspešno gazdinstvo dobilo je subvencije za stočarstvo iz Fonda za poljoprivredu grada Bora, za kupovinu dve junice. Podsticaji za priplodne junice su im neophodni, jer žele da povećaju proizvodnju izuzetno kvalitetnog kačkavalja koji prodaju svim većim restoranima“.

Tekst je nastao u okviru Projekta „AGROINFO – sezona 2.“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !