);
Breaking News

Sportski izazov Bor – Knjaževac

Bor, Knjaževac, Beograd, 23.09.2019. MCBor

U Boru će se u ponedeljak, 23. septembra, u 12h održati ,,Sportski izazov“, u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji. Sportski izazov podrazumevaće istovremeno nadmetanje između Bora i Knjaževca u učešću što većeg broj građana u različitim sportskim aktivnostima. Građani svih uzrasta biće izazvani da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi.

Evropska nedelja sporta u Boru

U okviru #BeActive Evoprske nedelje sporta biće održana četiri sportska izazova u osam gradova.
U ovom sportskom izazovu takmiče se Bor, čiji je kapiten strelkinja Bobana Momčilović Veličković, i Knjaževac, koje predvodi džudista Aleksandar Kukolj. Cilj ovog događaja je ohrabrivanje ljudi da učestvuju u sportskim aktivnostima. Građani se izazivaju da učestvuju u bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti minimum 15 minuta i da probaju različite vrste sportova koje će promovisati lokalni sportski klubovi. Dva grada se takmiče i grad sa većim procentom aktivnog stanovinštva u odnosu na broj stanovnika pobeđuje.
Vidimo se!

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje ,,Oko Evrope“, u kome će se igrači u timovima do troje učesnika takmičiti u šutiranju na koš. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

Šef Delegacije  Evropske Unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta:

„Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu. Sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Evropska Unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su udružili snage da pokrenu Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. do 30. septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!“

Evropska nedelja sporta će se održati od 23. do 30. septembra širom Srbije, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Tokom Evropske nedelje održaće se niz sportskih i edukativnih događaja, namenjenih svim generacijama, u cilju podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti, kao i zdravog života.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !