);

Sporski izazov – Bor pobedio Knjaževac – Zaječar spremno protiv Pirota

Bor, Knjaževac, Zaječar, 24.09.2019.

Bor je na početku takmičenja Sportski izazov, predvodjen olimpijkom Bobanom Veličković-Momčilović, odneo pobedu animiravši više od 3.000 učesnika, odnosno 7,4 odsto stanovništva, naspram Knjaževca u kome je aktivno bilo 4,7 odsto stanovnika.

Bor je ujedno ovim rezultatom postavio rekord manifestacije u procentu aktiviranog stanovništva, a uslov da se se bude deo ovog sportskog izazova bilo je da se učesnici najmanje 15 minuta bave nekom od ponuđenih sportskih aktivnosti. “Čast mi je da budem kapiten našeg grada u jednoj ovako divnoj manifestaciji. Hvala vama, pogotovu najmlađima, što ste došli u ovakvom broju i hvala Olimpijskom komitetu na poverenju koje nam je ukazao. Pogledajte sve sportove, opredelite se za jedan i uživajte”, poručila je kapiten borskog tima reprezentativka Srbije u streljaštvu i dvostruka učesnica Olimpijskih igara Bobana Veličković-Momčilović.

Evropska nedelja sporta u Zaječaru i Pirotu

Danas u sredu, 25. septembra u Zaječaru i Pirotu na centralnim gradskim trgovima održaće se ,,Sportski izazov„, u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji. Sportski izazov podrazumevaće istovremeno nadmetanje ova dva grada, a pobednik je onaj grad koji bude imao više učesnika u sportskim aktivnostima. Građani svih uzrasta biće u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi. 

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje ,,Put oko Evrope„, u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

Ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta:

„Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su Evropska unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom #BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. do 30. septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!“

Događaj organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom EU.

Tokom Evropske nedelje održaće se niz sportskih i edukativnih događaja, namenjenih svim generacijama, u cilju podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti, kao i zdravog života.

U slučaju lošeg vremena aktivnosti će biti organizovane u sportskim halama navedenih gradova. 

Оставите одговор