);
Breaking News

3. Ekološki protest

Bor, 12.10.2019.

Treći po redu protest protiv zagađenja u Boru – ponedeljak, 14. oktobar, 14h, plato Doma kulture. Protest će sadržati i blokadu upozorenja na prilazu Topioničkoj kapiji. Državnim institucijama će se predati zahtevi i dati rok od deset dana za ispunjenje istih.

Ekološki protest počinje u 14 časova na platou Doma kulture, a za 14 časova i 30 minuta najavljena je i blokada Topioničke kapije.

Protest počinje akcijom “Marš kroz institucije” u okviru kojeg će građani posetiti kompaniju Zijin, Gradsku i Policijsku upravu u Boru, Sektor za vanredne situacije, ali i načelnika Borskog upravnog okruga, zahtevajući da postupaju u okviru svojih Zakonom propisanih zaduženja i reaguju shodno Zakonskim ovlašćenjima i pozivajući institucije na pojedinačnu odgovornost zbog nečinjenja – nepostupanja.

Organizatori ističu da će o svemu obavestiti Ministarstvo rudarstva i energetike i posebno Ministarstvo zaštite životne sredine koje se još uvek nije oglasilo povodom izmerenog i od Agencije dokumentovanog prekomernog zagađenja u Boru i novog “talasa trovanja građana”.

“Ovim putem od vas tražim da ili javno ili u poruci pošaljete ono što mislite da je bitno i da treba obavezno da stoji kao zahtev da napišete, a mi ćemo ga pravno formulisati i uvrstiti u postojeće zahteve. Ako su neki ljudi bez škole, stari i nemoćni na Staroj planini uspeli da sačuvaju svoju reku, a samim tim i svoje živote,  jer bez vode nema ni života,  valjda i mi možemo da se izborimo na osnovno pravo –  pravo na zdravlje nas i naše dece”, navodi odbornik Saša Stanković uz poziv Boranima da  bez ikakvih izgovora brane svoje pravo na čist i zdrav vazduh.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !