);
Breaking News

2. Porodična šetnja

Bor, 12.10.2019. Foto i video: Marko S.

U Boru je održana 2. “Porodična šetnja”, za koju organizatori iz udruženja „Bebironče“ kažu da će postati tradicionalna, i održavati svake od narednih godina u okviru dečje nedelje sa ciljem promocije roditeljstva i porodičnih vrednosti.

Drago nam je što manifestacija raste i što je ove godine bio veći odziv nego prethodne. Borani su prepoznali da je porodica stub društva, kako naše države, tako i grada”, rekao je Milovan Matović iz Udruženja “Bebironče” dodajući „jedno od osnovnih prava deteta je da rastu u čistoj i zdravoj životnoj sredini. Slogan ovogodišnje “Dečije nedelje” je “Da pravo svako – dete uživa lako”, a deca ovoga grada imaju pravo za čist vazduh i na bezbedno i bezbrižno detinjstvo”, dodao je Matović.

U šetnji su učestvovali članovi dramskog studija Centra za kulturu pod rukovotstvom Simonide Gavrić, koji su interesantnim maskama posebno obradovali mališane

Udruženje roditelja “Bebironče” je organizovalo ili učestvovalo u uređenju više školskih dvorišta, opremanju i uređenju vrtića, a nedavno je bilo i deo projekta rekonstrukcije škole u Metovnici. Tokom leta je organizovano nekoliko ekskurzija za decu i njihove roditelje, dok će u predstojećem zimskom periodu nastaviti održavanje tribina i savetovanja.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !