);
Breaking News

Foto: Zamisli sve… Čuda su svuda

Bor, 02.11.2019.

Danas je održan 8. festival nauke „Timočki naučni tornado“ pod sloganom „Zamisli sve… Čuda su svuda„.

Preko 700 mališana, njihovih mentora i učesnika festivala, nauku je predstavilo na drugačiji, zanimljiv i zabavan način. Bilans osmog po redu festivala nauka u Boru: preko 600 učesnika mladih i 120 odraslih, tridesetak škola i ostalih institucija, preko 200 ogleda, demonstracija i prezentacija, kvizova- sve u prostoru OŠ 3. Oktobar 02.11.2019. godine. Najposećeniji je bio štand Tehničkog fakulteta u Boru.

Mi sa Fakulteta želimo da približimo nauku mladima i da im pokažemo da ona nije bauk. Ovaj eksperiment „paljenje ruku“ zaista izaziva veliko interesovanje kod mladih“, rekla je Anita Demiri, master student Tehničkog fakulteta u Boru.

Od dvadestek naučnih područja, najzastupljenije oblasti su fizika, biologija, matematika, ekologija, a deca su sve zainteresovanija i za geologiju. Veoma je važno da se povećava i broj mladih, pre svega, iz nižih razreda“, rekla je Nataša Ranđelović  iz Društva mladih istraživača.

Grad Bor ulaže značajna finansijska sredstva u razvoj obrazovanja i nauke i ova deca su naša budućnost“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić prilikom otvaranja manifestacije: „Drago mi je kad vidim nasmejana lica ove dece. Ona  danas o nauci razmišljaju kroz igru i šalu i na taj način stiču nova znanja. Grad Bor svake godine ulaže, negde oko 25 odsto budžeta u razvoj obrazovanja“.

Оставите одговор