);
Breaking News

Bor: 4. Sastanak Radne grupe o aerozagadjenju

Bor, 04.11.2019.

Radna grupa za rešavanje otvorenih pitanja sa kompanijom Zijin Cooper Bor i Zijin Rakita i danas u gradskoj Skupštini iza zatvorenih vrata za medije.

Prema izjavi gradonačelnika Aleksandra Milikića,  danas se razmatralo povećano aerozagađenje i aksidenti nastali usled rudarskih radova, odnosno miniranja i potresa, na rudnom telu Čukaru Peki.

„Bitno je da  otvoreno govorimo o svim pitanjima, počev od aerozagađenja, miniranja, potresa i drugim stvarima koje se tiču ekologije i merama koje se preduzimaju sada i u narednom periodu. Očekuje nas za tri godine otvaranje novog rudnika i  1200 radnih mesta, gde će prednost imati građani Bora i sela koje su pod direktnim uticajem otvaranja rudnika. Podjednako se mora voditi računa i o ekologiji i o ekonomiji, ali važno je da postoji model kako da se sva pitanja reše“ – rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora nakon sastanka.

Formirana je i Komisija za procenu štete od aerozagađenja, u čiji sastav su ušli i predstavnici kompanije Ziđin, koja se bavi žalbama građana i konkretnom procenom štete na terenu.

„Komisija za nadokandu štete je formirana i proširena sa četiri dodatna člana Zijina i na svaki zahtev naših meštana komisija izlazi i utvrdjuje stanje po njihovim predlozima. Svi koji podnesu zahtev imaju pravo da ih komisija obidje i utvrdi uslove i razloge“ dodao je Milikić.

Kompanija Zijin Cooper Bor će medijima nahnadno dostaviti saopštenje u kome će opisati dogovorene a danas navedene konkretne mere koje namerava da sprovodi u svojim pogonima u narednom periodu kako bi se sprečilo dalje aerozagađenje.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !