);
Breaking News

Protest: Hoće li nam deca biti sita ili zdrava?

Bor, 21.11.2019

Danas, petak 22.11.2019., 5. Ekološki Protest ispred gradske skupštine sa početkom u 12 časova održava se pod sloganom: „Hoće li nam deca biti sita ili zdrava?” je i direktno pitanje za Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora.

Pored ovog organizatori protesta traže odgovore od gradonačelnika i na pitanja:

Gde je kratkoročni akcioni plan?
Šta je uradio po pitanju zagađenja?
Zašto nas slika i broji?
Da li se računa i slika sa gas maskom kao dokaz da smo zločinci?

Organizatori protesta Irena Živković ispred uduženja “Izbor postoji” i Saša Stanković odbornik pokreta “Dveri” u Skupštini Grada Bora, pozvali su sugradjane na novi 5. po redu Ekološki protest i da je on neposredni povod za okupljanje ispred gradske kuće obraćanje gradonačelnika Aleksandra Milikića posle prošlonedeljnog protesta.

Irena Živković je istakla da su protesti koji se u Boru održavaju isključivo građanski i ekološki, protiv prekomernog zagađenja, bez obzira na političku aktivnost organizatora. “Po Ustavu Republike Srbije moja politička aktivnost ne osporava moje pravo da branim zdravlje svoje dece i svoja ljudska prava”, kazala je Živković.

Saša Stanković je podsetio na bahatost bivšeg rukovotstva grada i RTB-a ističući da gradonačelnik Milikić štiti Blagoja Spaskovskog i njegove saradnike.“On štiti bivše rukovodstvo RTB-a koja je dobrim delom zasluženo za ovu situaciju jer su umesto početnih 130 miliona doveli do toga da rekonstrukcija topionice košta 350 miliona dolara”, rekao je Stanković.

Оставите одговор