);

BOR: Korona virus – COVID-19 – Sednica saveta bez medija

Bor, 13.03.2020. MCBor – Sednica Saveta za zdravlje Grada Bora – Korona virus – COVID-19

„Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje grada Bora razgovaralo se o merama preduzetim u smislu zaštite od infekcije korona virusom i  epidemiološkoj situaciji  na teritoriji grada“ rekla je dr Javorka Stankulić, rukovodilac Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu borskog Doma zdravlja i predsednica lokalnog Saveta za zdravlje. Posebno ističući da u Boru nema zaraženih od korona virusa kao i da nema osoba pod nadzorom.

„Sednici su prisustvovali članovi i zaključci su doneti u smislu algoritama koje mi redovno  dobijamo od Instituta za javno zdravlje „Batut“ i Zavoda za javno zdravlje „Timok“ kojih se redovno pridržavamo  i naravno koje sprovodimo apsolutno i na svakom nivou i na svakom koraku.  Što se tiče Doma zdravlja mi smo se organizovali onako kako treba, što bi najmanje sprečilo kontakt pacijenata bolesnim sa zdravim i u službama u kojima je to najpre moguće kao što je Opšta praksa, Hitna medicinska pomoć i Dečiji dispanzer“ – rekla je dr Javorka Stankulić.

Korona virus u Srbiji

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji dostigao je 35, jer su danas registrovana četiri nova slučaja, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Do 18 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Ministar Lončar je naveo da je u Beogradu na Infektivnoj klinici ima 10 pacijenata. U Nišu šest, i da nijedan od tih pacijenata nije u teškom stanju i nijedan nije na respiratoru. Njihovo stanje je stabilno i pod kontrolom.

Lončar: Država je od prvog dana odlučila da poštuje struku

– Ono što mogu da kažem, a što je najbitnije, za svaku osobu za koju se utvrdilo da je pozitivna. Imamo sve neophodne podatke. U ovom trenutnku imamo dovoljno analiza za svakoga. Odakle su došli i kako su zaraženi i šta je urađeno – rekao je ministar.

Novinarima onemogućen rad

Sednica je održana iza zatvorenih vrata. Gradska uprava je nakon sramne raspodele sredstava za Projektno sufinansiranje sa jasnim ciljem ekonomskog pritiska, nastavila sa unižavanjem struke. Nepoštovanjem osnovnih postulata Kodeksa novinara, nije dozvoljeno novinarima da uzmu izjavu i postave pitanja. Sva postavljena novinarska pitanja su prekinuta u sred izlaganja.

Оставите одговор