);

Štab za vanredne situacije naredio: Obavezna dezinfekcija zgrada

Bor, 23.03.2020. MCBorBor – dezinfekcija zgrada – SAOPŠTENJE

U okviru mera Štaba za vanredne situacije grada Bora, JKP za stambene usluge Bor organizovaće od 23.03,2020. dezinfekciju stambenih zajednica. Dezinfekcija se vrši na teritoriji grada u periodu zabrane kretanja. Veterinarska stanica Bor vršiće dezinfekciju ulaza, poštanskih sandučića i liftova. Aktivnost počinje od Mesne zajednice Sever. JKP „3.Oktobar“ Bor i osam agencija za čišćenje vrše čišćenje i dezinfekciju zajedničkih prostorija, stepeništa i gelendera. Ova aktivnost počinje od Mesne zajednice Novi gradski centar.

DEZINFEKCIJA STAMBENIH ZGRADA

U cilju zaštite zdravlja naših sugrađana, a u okviru mera za sprečavanje širenja virusa korona na teritoriji grada Bora danas je otpočela dezinfekcija zgrada, a odluka je doneta na sednici Gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ovu preventivnu meru direktno finansira Grad Bor, a ona podrazumeva dezinfekciju ulaza, stepeništa, tastera liftova, gelendera, poštanskih sandučića. Veterinarska stanica Bor vrši dezinfekciju ulaza, poštanskih sandučića i liftova. JKP za stambene usluge, u koordinaciji sa upravnicima stambenih zajednica, organizovalo je preduzeća i preduzetnike koji održavaju stambene zgrade da vrše dezinfekciju zajedničkih prostorija, gelendera i stepeništa. Ekipe dezinfekciju vrše sa početkom policijskog časa. Ovom aktivnošću biće obuhvaćene sve zgrade na teritoriji grada, a završetak dezinfekcije stambenih zgrada očekuje se u narednih sedam dana. Sprovedeni tretmani dezinfekcije biće propisno obeleženi u cilju obaveštenja. Važno je reči da tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

Napominje se da je reč o dodatnim merama zaštite. Građani nikako ne smeju da prestanu sa primenom već preporučenih higijenskih i sanitarnih mera. Ovakav pristup samozaštiti i prevenciji ima za cilj da spreči širenje korona virusa.Оставите одговор