);

Bor: Povećava se broj zaraženih korona virusom

Bor, 03.04.2020. MCBorCOVID-19: broj zaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na dan 03. april, na teritoriji grada Bora registrovana su još dva slučaja virusa korona.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar sprovodi testiranje po utvrđenim algoritmima. Prema kojima su još dve osobe pozitivne na novi virus korona. U skladu sa propisanim algoritmima. Sva lica koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je ustanovljen virus biće stavljena pod zdravstveni nadzor. A testirana sva ona lica koja zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.

Povećava se broj zaraženih

Do danas, na teritoriji grada ima 4 zaražene osobe i 610 lica u samoizolaciji.

Važno je napomenuti da se svi ovi podaci redovno ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade RS www.covid19.rs, a građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora.

SVE NEOPHODNE INFORMACIJE U VEZI SA TRENUTNOM SITUACIJOM I VIRUSOM COVID-19, KAO I POTREBNE POMOĆI LICIMA STARIJIM OD 65 GODINA, GRAĐANI BORA MOGU DOBITI NA SLEDEĆI NAČIN:

INFO CENTAR GRADA BORA 030 / 424 – 192 ;  060 / 27 27 059

КONTAКTIRAJTE NAS

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći ovde. 

Uvedene su i nove linije preko kojih će i gluvoneme osobe moći da dobiju informacije ili poruče potrebne namirnice.

  • FB STRANICA:          Informativni Centar GRADA BORA
  • E-MAIL:                             infocentar.bor@gmail.com
  • TWITTER:                                 @InfoCentarBor

Dok pratimo razvoj globalne pandemije, pažnja je uglavnom usmerena na broj zaraženih i obolelih, mere koje pojedinačne države preduzimaju, kao i  izmene koje to donosi u svakodnevnim životima. Na građane širom sveta apeluje se da ostanu kod kuće i time doprinesu “spuštanju epidemiološke krive” kako bi zdravstveni sistemi bili pod manjim opterećenjem i dobili više vremena i mogućnosti da se nose sa krizom izazvanom širenjem korona virusa. Pored lične i odgovornosti država i medicinskih radnika, ishod dugoročne borbe protiv COVID-19 u velikoj meri zavisi od naučnih timova koji aktivno rade na izradi vakcine.

Оставите одговор