);

Bor: Za vikend virus napredovao – 12 hospitalizovanih i jedan preminuo

Bor, 07.04.2020. MCBor – SAOPŠTENJE Grad Bor – jedan preminuo – 12 hospitalizovano

U prethodna tri dana na odeljenju Opšte bolnice Bor hospitalizovano je dvanaest pacijenata koji zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.

U toku jučerašnjeg i današnjeg dana izvršeno je testiranje svih dvanaest osoba. U toku prošle noći, nažalost, jedna osoba muškog pola je preminula.

Jedan preminuo

Prema informacijama Opšte bolnice u Boru, pacijent je primljen na odeljenje sa visokom temperaturom i upalom pluća. U toku jučerašnjeg dana testiran je na prisustvo virusa korona.

Po dobijanju rezultata testiranja, javnost će biti obaveštena putem redovnih konferencija, kao i do sada.

Zavod za javno zdravlje “Timok” Zaječar sprovodi testiranje u skladu sa propisanim algoritmima. Sva lica koja su bila u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa stavljena su pod zdravstveni nadzor.

Ovim putem grad apeluje na sve građane da poštuju propisane mere Vlade Republike Srbije, kao i naredbe gradskog Štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenja virusa.

Na konferenciji za medije govorio je Zamenik komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije Danijel Aleksić.

Grad će i u narednom periodu intenzivno nastaviti sa svim aktivnostima koje se tiču dezinfekcije ulica, javnih površina, stambenih zajednica, seoskih mesnih zajednica, a u cilju poboljšanja zdravstvene bezbednosti naših sugrađana.

Apelujemo jna građane da se pridržavaju preporuka i uputstava nadležnih. Neophodno je da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama. Da ograniče izlaske iz domova, sem u hitnim slučajevima i da redovno vode računa o higijeni.

Važno je napomenuti da se svi ovi podaci redovno ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade RS.  www.covid19.rs građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora.

Informacije o COVID-19

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći ovde. 

Uvedene su i nove linije preko kojih će i gluvoneme osobe moći da dobiju informacije ili poruče potrebne namirnice.

  • FB STRANICA:          Informativni Centar GRADA BORA
  • E-MAIL:                             infocentar.bor@gmail.com
  • TWITTER:                                 @InfoCentarBor

Dok pratimo razvoj globalne pandemije, pažnja je uglavnom usmerena na broj zaraženih i obolelih. Mere koje pojedinačne države preduzimaju, kao i  izmene koje to donosi u svakodnevnim životima. Na građane širom sveta apeluje se da ostanu kod kuće i time doprinesu “spuštanju epidemiološke krive” kako bi zdravstveni sistemi bili pod manjim opterećenjem i dobili više vremena i mogućnosti da se nose sa krizom izazvanom širenjem korona virusa. Pored lične i odgovornosti država i medicinskih radnika, ishod dugoročne borbe protiv COVID-19 u velikoj meri zavisi od naučnih timova koji aktivno rade na izradi vakcine.

Оставите одговор