);

Još tri slučaja virusa korona – ukupno obolelo 35

Bor, 11.04.2020. MCBorGrad Bor – SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – registrovana još  tri slučaja virusa korona, broj obolelih povećan na  35

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje  „Timok“  Zaječar  na  dan 11. april . Na teritoriji grada Bora registrovana su još  tri slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na  35  .

Od devet uzorkovanih  sa teritorije grada Bora  kod  tri  osobe  potvrđen  je virus korona.

U skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, svi pacijenti biće upućeni  na  dalje  lečenje.

Iz dana u dan  vrši  se  sve  veći  broj  uzorkovanja  osoba  čija  klinička  slika zadovoljava  prisustvo  virusa  korona. Rezultati  testiranja  biće  saopšteni  po  prispeću  o  čemu  će  javnost  biti  redovno  obaveštena  putem  saopštenja  ili konferencije  za  medije.

Grad Bor apeluje na  sve građane  da se strogo pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada RS i gradski Štab za vanredne situacije. Da shvate ozbiljnost situacije, da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama. Da ograniče izlaske iz domova, sem u hitnim slučajevima i da  redovno  vode  računa  o  higijeni.

Važno je napomenuti da se svi ovi podaci redovno ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade RS.  www.covid19.rs građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora.

Informacije o COVID-19

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći ovde. 

Uvedene su i nove linije preko kojih će i gluvoneme osobe moći da dobiju informacije ili poruče potrebne namirnice.

  • FB STRANICA:          Informativni Centar GRADA BORA
  • E-MAIL:                             infocentar.bor@gmail.com
  • TWITTER:                                 @InfoCentarBor

Dok pratimo razvoj globalne pandemije, pažnja je uglavnom usmerena na broj zaraženih i obolelih. Mere koje pojedinačne države preduzimaju, kao i  izmene koje to donosi u svakodnevnim životima. Na građane širom sveta apeluje se da ostanu kod kuće i time doprinesu “spuštanju epidemiološke krive” kako bi zdravstveni sistemi bili pod manjim opterećenjem i dobili više vremena i mogućnosti da se nose sa krizom izazvanom širenjem korona virusa. Pored lične i odgovornosti država i medicinskih radnika, ishod dugoročne borbe protiv COVID-19 u velikoj meri zavisi od naučnih timova koji aktivno rade na izradi vakcine.

Оставите одговор