);

Elektronska pijaca – Internet i društvene mreže važni poljoprivrednicima

Bor, Beograd, Kučevo, Zaječar, 17.04.2020. MCBor – AgroDAR – Borska pijaca – Elektronska pijaca – Internet i društvene mreže postali važni poljoprivrednicima

Zelene pijace su prestale sa radom odmah nakon izbijanja pandemije Korona virusa COVID-19. Svi lokalni poljoprivredni proizvodjači sada mogu svoje proizvode da ponude putem interneta široj zajednici. Tako proširuju ponudu na svoje kupce ne samo u lokalu sa svoje tezge i lokalne pijace. Ovo je digitalna tranzicija poljoprivrede u revoluciji 4.0.

Počela sa radom ePijaca Srbije

Od 10. aprila počela je sa radom Elektronska pijaca Srbije. Svi zainteresovani građani mogu, uz jednostavnu registraciju, da kupe najraznovrsnije voće, povrće, meso, sireve, mleko, jaja, med, kao i niz drugih tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda. Poručena roba im može biti isporučena direktno od strane proizvođača, ali i pomoću brojnih kurirskih službi.

Za sve dodatne informacije posetite portal ePijaca Srbije ili pozovite sledeće brojeve telefona za pomoć pri registraciji ili druge dodatne informacije: +381600115711; +381648188777; +38163380173; +381605007100; +381648188826

Ponovo radi pijaca

Ponovo radi pijaca je mesto na kojem se sreću svi oni koji traže namirnice i poljoprivredne proizvode POZNATIH LOKALNIH proizvođača. Sve to uz posredstvo lokalnih preduzetnika zaduženih za dostavu namirnica.

PIJACA na KLIK

Pijaca na klik je mesto na kojem se sreću želje svih onih koji traže namirnice PROVERENOG KVALITETA i sveži proizvodi POZNATIH LOKALNIH proizvođača, i sve to uz posredstvo lokalnih preduzetnika zaduženih za dostavu namirnica.

PIJACA na KLIK je malo drugačija od pijaca na koje smo svakodnevno navikli – to je jednostavan model onlajn kupovine uz koji brzo i lako najsvežije namirnice pronalaze put od poznatog poljoprivrednog gazdinstva do vašeg frižidera ili ostave. Za sve one željne avanture, čistog vazduha, upoznavanja sa proizvođačima postoji i opcija „Uberi i ponesi“. Odlaskom na poljoprivredno gazdinstvo kod naših proizvođača, kupac se lično uverava u kvalitet namirnica, sam bira željene namirnice i gradi nova poznanstva.

ePijaca na sajtu Mala Pijaca

Sajt je namenjen oglašavanju proizvoda namenjenih prodaji kao što su: voće, povrće, odnosno pretežno i uglavnom pijačne proizvode.  Pristupom i korišćenjem sajta malapijaca.rs, korisnici pristaju na Uslove korišćenja, te na taj način zaključuju ugovor po pristupu sa platformom kao pružaocem usluge informacionog društva. 


Ovi uslovi imaju svojstvo ugovora između: 

  1. Sajta malapijaca.rs u vlasništu SMALGO sa matičnim broj 64435841 (u daljem tekstu Platforma) 
  2. Svakog pojedinačnog posetioca internet sajta malapijaca.rs kao i korisnika/oglašivača/kupca na sajtu www.malapijaca.rs (u daljem teksu Korisnik).

Platforma omogućava korišćenje sajta fizičkim i pravnim licima, isključivo na način i pod uslovima opisanim u ovim Uslovima korišćenja, na način i pod uslovima pod kojima se pruža usluga informacionog društva.Pristupom i korišćenjem sajta Platforme, korisnici pristaju na Uslove korišćenja, te na taj način zaključuju ugovor po pristupu sa Platformom kao pružaocem usluge informacionog društva. Na svaki pristup sadrzajima sajta, premenjuju se ovi Uslovi korišćenja.

Poljoprivrednici širom zemlje, organizovali su prodaju svojih proizvoda putem interenta. I to ne samo putem portala već sve više korišćenjem i servisa društvenih mreža.

Borska pijaca

Кako bi se građanima omogućila onlajn kupovina pijačnih proizvoda. Prodaja i kupovina preko interneta za vreme vanrednog stanja, napravljen je javni Fejsbuk nalog „Borska pijaca“. Nakon prijave u grupu možete postaviti svoj post. Ko nudi svoje poljoprivredne proizvode i oni koji žele nešto od toga da kupe.

Elektronska pijaca – Borska pijaca formirana je 04.04.2020. kao grupa na Fejsbuku i namenjena je prodaji prehrambenih proizvoda u Boru i okolini.

Кučevačka e-pijaca

Кako bi se građanima omogućila onlajn kupovina pijačnih proizvoda (prodaja i kupovina preko interneta) za vreme vanrednog stanja, napravljen je javni Fejsbuk nalog „Кučevačka e-pijaca“ na kome svako može postaviti svoj post – oni koji nude svoje poljoprivredne proizvode i oni koji žele nešto od toga da kupe. Stranicu možete otvoriti putem linka https://www.facebook.com/groups/227126201826483/ ili klikom na baner (sliku) „Кučevačka ePijaca“:

Zaječarska online pijaca – Panađur

Fejsbuk grupa „Zaječarska pijaca“ je nastala kao produkt okolnosti. Kako proizvođači voća, povrća, jaja i mlečnih proizvoda ne mogu da prodaju na pijaci svoje proizvode. Redovni kupci ne mogu da kupuju te proizvode i snabdevaju svoja domaćinstva na način na koji su navikli godinama. Ova grupa je namenjena udruživanju građana. Cilj je da se sa područja grada Zaječara, gradjani lakše i bolje snabdevju hranom. Podržan je i opstanak seoskih domaćinstava koja žive od prodaje svojih proizvoda i na opštu dobrobit svih građana.

Tekst je nastao u okviru Projekta „AgroDAR“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор