);

Ponovo radi pijaca – Odlučio Gradski štab

Bor, 20.04.2020. MCBor AgroDAR – Grad Bor – Od sutra 21.04. – Ponovo radi pijaca u Boru

Gradski Štab za vanredne situacije grada Bora. U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike Srbije. Predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije. Na sednici održanoj 20. aprila 2020. godine doneo je sledeću naredbu i preporuku:

  1. DOZVOLJAVA SE RAD ZELENE PIJACE U BORU. Počev od 21.04.2020. godine, dok se TPP „Centroistok“ A.D. Bor nalaže: – da preduzme sve propisane sanitarno-dezinfekcione mere na svim ulazima u objekat, – da obezbedi dezinfekciona sredstva za ruke i obuću, kao i da za prodavce obezbedi maske ili pokrivke za lice i rukavice. Donošenjem ove naredbe prestaje da važi naredba 217-53/2020-I od 28.03.2020.godine („Sl.list grada Bora“ br.17/20);
  2. PREPORUČUJE SE građanima Bora: – da na svim javnim površinama i u javnim objektima nose zaštitu u vidu maske ili druge pokrivke za nos i usta, kao i rukavice. Donošenjem ove preporuke prestaje da važi naredba 217-72/2020-I od 06.04.2020.godine („Sl.list grada Bora“ br.18/20).

Ponovo radi pijaca u Boru odlukog Gradskog štaba od sutra 21.04.2020.

Zelene pijace su prestale sa radom odmah nakon izbijanja pandemije Korona virusa COVID-19. Svi lokalni poljoprivredni proizvodjači mogli su svoje proizvode da ponude putem interneta široj zajednici. Tako su proširili ponudu ne samo u lokalu sa svoje tezge i lokalne pijace. Ovo je ubrzalo digitalnu tranziciju poljoprivrede u revoluciji 4.0. Zelene pijace od sutra su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.

Počinje normalizacija života

Od sutra je dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Građani stariji od 65 godina moći će od sutra da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u trajanju od pola sata, jedna je od novih mera koje je na današnjoj sednici usvojila Vlade Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke.

Penzioneri će pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Tekst je nastao u okviru Projekta „AgroDAR“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор