);

Bor: 86 obolelo – 16 izlečeno – 2 preminulo

Bor, 21.04.2020. MCBorGrad Bor – SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – 86 obolelo – 16 izlečeno – 2 preminulo

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 21. april 2020. godine od početka testiranja ukupan broj obolelih osoba na području grada je 86, od kojih je 16 osoba izlečeno, dok su dve osobe, nažalost, preminule. 

Od poslednjih podataka, registrovano je šest novih slučajeva virusa na teritoriji grada, dok je 10 osoba izlečeno. 

Na teritoriji grada Bora u samoizolaciji nalaze se 294 osobe. 

Dosad je testirano 360 osoba, dok se čekaju rezultati za 50 osoba. 

Grad Bor je u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije ublažio određene mere za sprečavanje širenja virusa korona. Grad će nastaviti da prati situaciju u vezi sa virusom i da prilagođava mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da zajedno prebrodimo ovu situaciju. 

Zdravstveni radnici: 51 – testirano – 6 obolelo – 2 izlečeno

Od izbijanja pandemije korona virusa u Opštoj bolnici Bor testiran je 41 radnik od kojih je svega 3 imalo pozitivan test. U Domu zdravlja je testirano 10 zdravstvenih radnika od kojih takodje 3 imalo pozitivan rezultat. Svi pozitivni su upućeni prema algoritmu u neku od zdravstvenih ustanova u Niš. Ohrabruje da je od 6 pozitivnih medicinskih radnika njih 2 izlečeno. A ostali su stabilni i očekuju brz povratak svojim kućama. U ovom trenutku u bolnici i Domu zdravlja nisu angažovani radnici pozitivni na korona virus. Svo medicinsko osoblje radi pod punom zaštitnom opremom.

Zijin donirao gradu 100.000 maski i 1.000 vizira

Danas, 21.04.2020.godine, u 10,45 je ispred generalne direkcije 
„Serbia Zijin Bor Copper“ doo Bor uručilo donaciju od 100.000 
zaštitnih maski i 1.000 vizira Gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću. 

Zijin je podsećamo donirao 571.000 USD za izgradnju laboratorije u Nišu.

Zijin Mining Group je, u saradnji sa BGI Group (Mammoth Foundation i Tencentom), donirao Srbiji dve nacionalne laboratorije za molekularno otkrivanje zaraznih uzročnika. Te dve laboratorije biće odvojeno smeštene u Beogradu i Nišu, a onu koja će se nalaziti u Nišu u potpunosti finansira Zijin Mining Group, preko njenih podružnica u Srbiji, tj. Serbia Zijin Copper doo i Rakita Exploration doo.

Оставите одговор