);

VIDEO: U Boru još 1 žrtva Korona virusa

Bor, 23.04.2020. MCBorGrad Bor – Saopštenje – još 1 žrtva virusa. Ukupno 95 obolelo – 32 izlečeno i 3 preminulo

Na teritoriji grada Bora. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 60 osoba je pozitivno na virus Covid-19. Od poslednjih informacija, dve osobe su izlečene. Na teritoriji grada registrovana su dva novoobolela, dok je nažalost, jedna osoba preminula od posledica virusa.

Još 1 žrtva virusa

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je: 95, od kojih su 32 osobe izlečene, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.  

Od početka pandemije testirane su 444 osobe, dok se čekaju rezultati za 87 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 312 osoba. 

Struka smatra da je bolest stavljena pod kontrolu. Nikako nema mesta opuštanju, čak i onda kada mere budu ukinute.

Zdravstveni radnici: 51 – testirano – 6 obolelo – 2 izlečeno

Od izbijanja pandemije korona virusa u Opštoj bolnici Bor testiran je 41 radnik od kojih je svega 3 imalo pozitivan test. U Domu zdravlja je testirano 10 zdravstvenih radnika od kojih takodje 3 imalo pozitivan rezultat. Svi pozitivni su upućeni prema algoritmu u neku od zdravstvenih ustanova u Niš. Ohrabruje da je od 6 pozitivnih medicinskih radnika njih 2 izlečeno. A ostali su stabilni i očekuju brz povratak svojim kućama. U ovom trenutku u bolnici i Domu zdravlja nisu angažovani radnici pozitivni na korona virus. Svo medicinsko osoblje radi pod punom zaštitnom opremom.

Ponovo radi pijaca u Boru odlukom Gradskog štaba

Zelene pijace su prestale sa radom odmah nakon izbijanja pandemije Korona virusa COVID-19. Svi lokalni poljoprivredni proizvodjači mogli su svoje proizvode da ponude putem interneta široj zajednici. Tako su proširili ponudu ne samo u lokalu sa svoje tezge i lokalne pijace. Ovo je ubrzalo digitalnu tranziciju poljoprivrede u revoluciji 4.0. Zelene pijace od sutra su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa.

Оставите одговор