);

Od početka testiranja 104 obolelo – 37 izlečeno – 3 osobe preminule

Bor, 25.04.2020. MCBorGrad Bor – SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – na današnji dan 64 osobe su pozitivne na virus Covid-19.

Na teritoriji grada Bora. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 64 osobe su pozitivne na virus COVID-19. Od poslednjih informacija, pet osoba je izlečeno, a registrovano je devet novoobolelih na teritoriji grada.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 104, od kojih je 37 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.  

Od početka pandemije testirane su 543 osobe, dok se čekaju rezultati za 115 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 285 osoba. 

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji našeg grada. Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite, poštuju socijalnu distancu i koriste sredstva zaštite. Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

Zdravstveni radnici: 51 – testirano – 6 obolelo – 2 izlečeno

Od izbijanja pandemije korona virusa u Opštoj bolnici Bor testiran je 41 radnik od kojih je svega 3 imalo pozitivan test. U Domu zdravlja je testirano 10 zdravstvenih radnika od kojih takodje 3 imalo pozitivan rezultat. Svi pozitivni su upućeni prema algoritmu u neku od zdravstvenih ustanova u Niš. Ohrabruje da je od 6 pozitivnih medicinskih radnika njih 2 izlečeno. A ostali su stabilni i očekuju brz povratak svojim kućama. U ovom trenutku u bolnici i Domu zdravlja nisu angažovani radnici pozitivni na korona virus. Svo medicinsko osoblje radi pod punom zaštitnom opremom.

Zijin donirao gradu 100.000 maski i 1.000 vizira

Danas, 21.04.2020.godine, u 10,45 je ispred generalne direkcije 
„Serbia Zijin Bor Copper“ doo Bor uručilo donaciju od 100.000 
zaštitnih maski i 1.000 vizira Gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću. 

Оставите одговор