);

Zelene Maske za zdravstvene radnike na istoku Srbije

Bor, Beograd, Negotin, Zaječar, Knjaževac, 08.05.2020. MCBor – Zelene maske za zdravstvene radnike u Boru, Zaječaru, Negotinu i Knjaževcu

Iako se život polako vraća u normalu, ipak oprez na ponovno javljanje, odnosno drugi talas koronavirusa mora da postoji, svakodnevno upozoravaju stručnjaci epidemiolozi

Iz tog razloga svi su izgledi da ćemo još dugo morati da nosimo zaštitnu opemu, maske i rukvice i poštovati sve što struka nalaže.

ZELENE MASKE SA FILTEROM ZA MEDICINARE

Pored Zdravstvenih radnika Beograda, Niša, Novog Sada, Valjeva, Zrenjanina, Kragujevca i Despotovca, danas su nove zaštitne višenamenske zelene maske sa filterom dobili i medicinski radnici Timočke Krajine, Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina. Ovo je donirala „CCS Solution“, jedna od dvanaest firmi koja je izabrana na konkursu za inovativna rešenja za suzbijanje efekata pandemije COVID 19, koju je odabrao Fond za inovacionu delatnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dom Zdravlja Zaječar – Uručenje donacije

 U cilju zaštite zdravlja zdravstvenih radnika u vreme pandemije  korona virusa, rukovodstvo firme „CCS Solutions“ iz Beograda odlučilo je da zdravstvenim ustanovama u Srbiji donira višenamenske plastične zaštitne maske domaće proizvodnje sa zamenjljivim filterom. Predstavnici ove firme poklonili su borskom Domu zdravlja 100 kompleta ovih maski.

„Drago nam je što su se lavovskom borbom izborili sa koronavirusom i medicinari u gradovima Timočke Krajine kao i širom naše zemlje i što ćemo im danas uručiti ovu donaciju. U pakovanju se nalaze filteri , lastiši i uputstvo kako ih treba koristiti. Jedan filter može da posluzi do sto sati upotrebe, nakon čega ga treba promeniti. Inače, maska se lako dezinfikuje i potpuno je zaštićena. Registrovan i ispitan proizvod od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i Instituta za javno zdravlje Srbije“ ističe Marko Radović iz „CCS Solutions“.

CCS Solutions donacije

Zelena maska je u potpunosti domaći proizvod. Namenjena je za opštu zaštitu stanovništva. Ne samo od virusa, bakterija već i za zaštitu od zagađenja, prašine, sitnih čestica. Uz upotrebu odgovarajućih filtera čak i od radioaktivnih čestica. U pakovanju se nalaze i filteri, lastiš i uputstvo za korišćenje. Jedan filter se koristi do 100 sati upotrebe. Garancija na masku je tri godine. Komplet sadrži uputstvo za korišćenje i održavanje. Maska se može lako dezinfikovati vrelom vodom, alkoholom ili  asepsolom. Registrovana je u Agenciji za lekove i medicinska sredstva kao nemedicinsko sredstvo. Ispitana je u Institutu za javno zdravlje Srbije“ – naglasila je Marina Srdić  iz pravnog tima firme „CCS Solutions“ Beograd i dodala:

„Nastavljamo sa doniranjem naših višenamenskih zelenih maski sa zaštitnim filterom zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Veliko nam je zadovoljstvo da pomognemo našim zdravstvenim radnicima koji su činili i dalje nastavlju da ulažu ogromne napore u borbi protiv ovog opakog virusa. U planu nam je da u narednom periodu poklonimo 10.000 hiljada maski zdravstvenim centrima u Srbiji“

Na vrednoj donaciji, u ime Doma zdravlja u Boru, zahvalila se direktor ove ustanove dr Vesna Radosavljević. Rekla je da će ove maske, pre svih dobiti zdravstveni radnici u Kovid ambulanti i u Službi hitne pomoći. Dodavši:

“Zahvalila bih se na na ovako vrednoj donaciji. Posebno što se radi o plastičnim maskama koje imaju višenamensku i višekratnu primenu uz laku dezinfekcuju. Iskoristićemo ovu donaciju da opremimo naše radnike u COVID ambulanti i službi Hitne medicinske pomoći”

Maske za Javna preduzeća i Domove za Stara lica

Dom Zdravlja Zaječar: JKP Vodovod Zaječar – Nikola Šarčević

Rukovodstva firme „CCS Solutions“ na čelu sa direktorom Nenadom Nikolinom doniralo je maske i JKP Vodovod u Zaječaru i Domu za stara lica „Sveti Nikola“ u Negotinu.

Zdravstveni centar Negotin – Donacija Zelene Maske

Maske će takođe narednih dana dobiti i medicinski radnici u Čačku, Šapcu, Somboru, Prijepolju i Pečincima.

Maske se za sada mogu kupiti samo u apotekama u Beogradu ili preko interneta na sajtu zelenamaska.rs. Plan rukovodstva firme „CCS Solutions“ je da se zdravstvenim ustanovama u Srbiji donira više od 10.000 višenamenskih plastičnih maski.

Domaće su, a štite ne samo od virusa već i od štetnih bakterija!

Inače, reč je o maskama sa filterima koja je sto posto domaći proizvod namenjena za opštu zaštitu stanovništva ne samo od virusa već i od štetnih bakterija. Koristi se i za zaštitu od zagađenja, prašine i štetnih čestica. Zaštitni filteri zelene maske od velike su pomoći i u zaštiti od radioaktivnih čestica.

Оставите одговор