);

Informacija o korona virusu na dan 9. maj 2020. – Bor: 108 izlečeno

BOR, BEOGRAD, 9. maj 2020. MCBorCOVID-19Grad Bor – Povećava se broj izlečenih – ukupan broj obolelih osoba na području grada trenutno je 42, od početka testiranja je 153 – od kojih je 108 izlečeno – 4 umrlo (3+1)

U Republici Srbiji je do 15 časova 9. maja 2020. godine registrovano ukupno 10.032 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.728 osoba od kojih je 89 pozitivno.

U Republici Srbiji testirane su ukupno 134. 533 osobe. U poslednja 24 časa preminule su 4 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 213. 
Ukupan broj izlečenih građana je 2.732. Hospitalizovano je 1.437 pacijenata. Na respiratorima je ukupno 43 pacijenata.

INFORMACIJA O KORONA VIRUSU U BORU

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan imamo ukupno 108 izlečenih građana na teritoriji grada Bora, što predstavlja ukupan broj izlečenih od početka pandemije. 

Od poslednjih informacija, izlečeno je još osam osoba, a registrovano je pet novih slučajeva, što znači da na području grada trenutno imamo 42 osobe koje su pozitivne na virus.

Do danas, ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 153, od kojih je 108 osoba izlečeno, dok su 4 osobe preminule od posledica virusa. Na teritoriji grada Bora, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi se 166 osoba.

Dr Predrag Kon: nismo ni blizu pobede nad koronavirusom

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da nismo ni blizu pobede nad koronavirusom. Posebno je naglasio da se naš zdravstveni sistem brzo adaptirao da kompletno odgovori jednom snažnom udaru. Sistem je „pokazao vitalnost kojom treba da se hvalimo“.

„Mislim da smo solidno, pa čak i uspešno premostili taj (prvi) talas. Videćemo šta će dalje biti, jer ne smemo da se previše opuštamo. Još nismo ni blizu pobede, jer pobeda podrazumeva da virusa nema, kao i nijednog smrtnog ishoda duži period. Verovatno ćemo imati neki predah tokom leta, a onda ćemo ponovo morati da se pripremimo za zimu ili poznu jesen“, rekao je Kon, za današnje izdanje Politike.

Na pitanje da li to znači da očekuje pojavu drugog talasa oboljevanja od Kovida 19 i da li bi on mogao da bude jači, Kon je odgovorio da „to baš i nije lako procenjivati“.

Drugi talas

„Ima mišljenja lekara da do toga neće doći, ima i onih koji kažu da će talas biti blaži. Prilično sam uzdržan po tom pitanju jer još nemamo podatak kakav nam je kolektivni imunitet“, rekao je Kon.

Kako u inostranstvo

Građani koji budu putovali u inostranstvo u zemlje koje insistiraju na COVID-19 test. Na lični zahtev zbog putovanja gradjani če moći u Srbiji da se testiraju. Test na virus korona koštaće oko 6.000 dinara. Za ulazak u Srbiju biće neophodan negativan test na koronu, ne stariji od tri dana ili samo izolacija od 14 dana.

Оставите одговор