);

Poziv poljoprivrednicima za novčanu podršku

Bor, 12.05.2020. MCBor – AgroDAR – Bor – javni poziv za subvencionisanje – novčanu podršku poljoprivredi

Program mera podrazumeva i novčanu podršku za sprovođenje poljoprivredne politike na području Bora. Danas su raspisani javni pozivi za:

  • subvencionisanje veštačkog osemenjavanja goveda i svinja i 
Javni-poziv-osemenjavanja-2020

  • konkurs za podsticajna sredstva za  kupovinu nove opreme u pčelarstvu.
Konkurs-pcelarstvo-2020

Subvencionišemo 100 odsto osemenjavanje goveda i svinja, a javni poziv je otvoren do 15. decembra ove godine. Za veštačko osemenjavanje goveda  iz gradskog budžeta izdvojena  su četiri a svinja milion i po dinara. Grad Bor je video da su poljoprivredne subvencije u prethodnim godinama dale pozitivne rezultate i nastoji da, pored mera Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, još više pomogne razvoju i unapređenju poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada.“, rekao je Aleksandar Milikić,  gradonačelnik Bora.

Na taj način stočari će dobijati po dve i po hiljade po osemenjenom grlu, a pravo na prijavljivanje imaju gazdinstva koja su koristila veterinarske usluge za veštačko osemenjavanje goveda od prvog septembra prošle, a svinja od početka ove godine.

 Raspisan je takođe i konkurs za podsticajna sredstva  za nabavku nove opreme u pčelarstvu. Maksimalni iznos je 100.000,00 dinara. Minimalan je 6.000,00 dinara,  Jedan od uslova je da pčelar ima najmanje pet, a najviše pet stotina košnica.

U ovoj godini Grad Bor će odobravati  podsticajna sredstva i za ostale oblasti  za koje su zainteresovana poljoprivredna gazdinstva. Ovo su prvi ovogodišnji javni poziv i konkurs u sklopu mera podrške poljoprivrednoj politici. Ono što je važno jeste da je budžet za poljoprivredu uvećan sa prošlogodišnjih 25 na 40 miliona dinara.

Javni pozivi za veštačko osemenjavanje goveda i svinja

Na zahtev sugrađana koji se bave poljoprivredom i koji su iskazali potrebu za određenim vrstama subvencija, raspisani su javni pozivi za veštačko osemenjavanje goveda i svinja, gde će se poljoprivrednom proizvođaču vratiti 100% od ukupne subvencije, a rok za prijavu na ove vrste poziva je 15. decembar.

Образац  – захтев за вештачко осемемељавање говеда

Образац  – захтев за вештачко осемемењавање свиња

Konkurs za nabavku opreme za pčelarstvo

Takođe, raspisan je i javni konkurs za nabavku opreme za pčelarstvo gde će se našim sugrađanima koji budu aplicirali za finansijska sredstva u ovoj oblasti vratiti 60% od ukupne subvencije, a konkurs će biti otvoren do 30. novembra.

Образац – опрема за пчеларство

Tekstovi su nastali u okviru Projekta „AgroDAR“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор