);

Bor: Korona virus u povlačenju

Bor, 15.05.2020. MCBorGrad Bor – SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – Korona virus u povlačenju

U Boru na današnji dan nema novih slučajeva virusa. Od poslednjih informacija oporavljeno je još trinaest osoba. Broj ukupno izlečenih od početka pandemije popeo na 146, podaci su Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar. Na području grada trenutno je 15 osoba pozitivno na virus Covid-19.

“Iako je pandemija u procesu povlačenja, o čemu govore i sami rezultati, mere zaštite i distanca se i dalje moraju poštovati. Sve dosad preduzete mere i na državnom i na lokalnom nivou dale su dobre rezultate. To pokazuje i ovaj pad broja obolelih na teritoriji grada.”, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije direktor Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević.

Kako je rečeno na konferenciji. I dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere. Cilj je da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih. Uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Korona virus u povlačenju

Do danas, ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 166, od kojih je 146 osoba izlečeno, dok je pet osoba, nažalost, preminulo od posledica virusa.

Na teritoriji grada Bora, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi se 138 osoba.

Korona virus u Srbiji: Jedna osoba preminula, 64 novoobolelih

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena još 64 slučaja obolelih od korona virusa, a preminula je jedna osoba, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.873 osobe, od kojih su 64 bila pozitivna, pa je ukupan broj zaraženih u Srbiji porastao na 10.438.

Od početka epidemije preminulo je 225 osoba. Trenutno je hospitalizovano 837 pacijenata, od kojih je 20 na respiratoru. Od korona virusa se oporavilo 4.301 pacijent.

U Srbiji je od početka epidemije testirano ukupno 168.670 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Оставите одговор