);

VIDEO:U Boru 45 osoba pozitivno 1 preminula

Bor, 28.07.2020. MCBorGrad Bor – SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – U Boru 45 osoba pozitivno 1 preminula

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar. Na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija zabeležen je jedan novi slučaj. Dok je, nažalost, jedna osoba preminula usled posledica virusa korona. Što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno 45 osoba pozitivnih na virus. 

Novooboleli pacijent je sa blagom kliničkom slikom i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok je preminuli pacijent imao pridružene dijagnoze. 

“Reč je o pacijentu 1961. godište, koji je imao više hroničnih bolesti, bio je bubrežni bolesnik na dijalizi i dijabetičar. Pacijent nije bio na respiratoru jer za time nije bilo potrebe. Njegovo stanje se rapidno pogoršalo usled čega je, bez obzira na uložene napore lekara, preminuo.”, rekao je ovom prilikom direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata. Od kojih je devetoro pozitivno na virus, dok se za dva pacijenta čekaju rezultati.

Epidemiolog borskog Doma zdravlja dr Javorka Stankulić rekla je da je situacija u Boru nesigurna i neizvesna dokle god je virus prisutan, ali da je bolja nego prethodnih dana jer je, prema poslednjim rezultatima, samo jedna osoba pozitivna na virus.

“Bilo je kašnjenja u pristizanju rezultata koji su uzorkovani u prethodne dve nedelje, ali se sada situacija poboljšala i analize stižu znatno brže.”, rekla je dr Stankulić. 

COVID-19 u Republici Srbiji

Republici Srbiji je do 15 časova 28.jula 2020. godine registrovano ukupno 24.520 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 9.817 osoba od kojih je 379 pozitivno.

Na respiratorima je ukupno 156 pacijenata.

U Republici Srbiji testirano je ukupno 641.091 osoba.

U poslednja 24 časa preminulo je 8 pacijenata.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 551.

Ukupan broj hospitalizovanih pacijenata je 4.531

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar organizovao je danas neformalni sastanak sa zdravstvenim radnicima kovid bolnica KBC Zvezdara i Opšte bolnice Pančevo. Oni su zajedno apelovali na građane da poštujući mere zaštite pomognu onima koji svakodnevno rade u crvenim zonama. Na prvim linijima fronta u borbi protiv virusa korona i u teškim uslovima bore se za zdravlje i život svakog pacijenta.

Оставите одговор