);

Dva bisera Timoka na meti skauta

Bor, Zaječar, 28.09.2020. MCBor Tempo NAXI radio -Dva bisera Timokovog podmlatka. 18-godišnji Ognjen Nikolić i njegov tri godine mlađi brat Rastko. Odličnim igrama u mlađim kategorijama i seniorskom timu skrenuli su pažnju i interesovanje kako medija tako i mnogih fudbalskih stručnjaka.

Prema nekim procenama oni su možda i najtalentovaniji igrači koji su se pojavili u Timokovom podmlatku u poslednje vreme. To je privuklo i razne skaute da ih prate. 

Upravo je Rastko pre par dana napunio 15 godina. Stekao je uslov, da uz specijalni lekarski pregled, zaigra za omladince Timoka. Debitovao je protiv Jedinstva u 6. kolu Prve omladinske lige Regiona istočne Srbije. Poverenje koje mu je ukazao trener Ivan Aleksić od prvog minuta na poziciji napadača Rastko je iskoristio na najbolji mogući način i sa dva postignuta gola i jednom asistencijom doneo pobedu zaječarcima od 3:0.

Stariji Ognjen je već treću sezonu u startnoj postavi Timoka na poziciji veznog igrača. Za klub iz rodnog grada kao senior je nastupao u sezoni 2018/19 i 2019/20 u kojoj je sa ekipom osvojio drugo mesto na tabeli Zone Istok i ove godine se plasirao u viši stepen fudbalskog takmičenja Srpsku ligu “Istok”.    

Kako po propozicijama FSS u omladinskoj kategoriji mogu nastupati igrači rođeni 2002. godine i mlađi (ne mlađi od 15 godina), Nikolići su se po prvi put našli u istom timu što se braći često ne-da ili se retko dešava u karijeri.

Ognjen Nikolić

Ognjen Nikolić rođen je 18. jula 2002. godine u Zaječaru. Prve fudbalske korake načinio je u periodu od 2007. do 2011. godine. U Školi fudbala „Kraljevica“ u Zaječaru, pod stručnim nadzorom trenera Slađana Žikića. Godinu dana, potom, proveo je u Školi fudbala „Milenijum“ u Zaječaru kod trenera Bogiše Stojiljkovića. Od 2012. godine do danas je u mlađim selekcijama zaječarskog Timoka. Timom su stručno rukovodili bivši fudbaleri, a sada treneri Dragan Trifunov, Vladimir Sandulović, Slađan Žikić, Dejan Dragnjević, Miroslav Nikolić, Goran Stanković, Konstantin Đurić (Crvena zvezda), Predrag Živković, Ivan Aleksić i Vojkan Rajčić. Ognjen je na poziciji zadnjeg veznog igrača u kadetskom pogonu nastupao za Real iz Nišu, kod trenera Gorana Stojiljkovića i Miodraga Jovanovića a za omladince je odigrao i par pripremnih utakmica za beogradski Voždovac kod trenera Gorana Žmukića. 

Rastko Nikolić

Rastko Nikolić je rođen 22. septembra 2005. godine i igra na poziciji napadača. On je počeo da „pika“ fudbal 2009. godine u Školi fudbala „Kraljevica“ u Zaječaru. Pod nadzorom trenera Slađana Žikića. Tu je trenirao dve godine, da bi, zatim, godinu dana (u sezoni 2011/12. godine) proveo u Školi fudbala „Milenijum“. Pod stručnim nadzorom trenera Bogiše Stojiljkovića. Od tada pa do današnjih dana Rastko je član mlađih selekcija Timoka. Jedan je od najtalentovanijih „junoša“. Trenira i igra pod nadzorom trenera Dragana Trifunova, Vladimira Sandulovića, Dragana Drapče Jovanovića, Miroslava Nikolića, Gorana Stankovića i Ivana Aleksića. U jesenjem delu prvenstva u sezoni 2019/20 Rastko je nastupao za pionire Reala iz Niša, kod trenera Vuka Mitrovića, na poziciji ofanzivnog veznog igrača.

O fudbalskim i moralnim vrednostima i kvalitetima koji krase ova izuzetno talentovana dva bisera iz Zaječara najbolje je videti na terenu. Nesumljivo je da je ispred njih svetla budućnost.

Оставите одговор