);
Breaking News

Knjaževac online

ОМЛАДИНСКА ИНИЦИЈАТИВА

На путу ка Нишу, у делу града који води од кружног тока па узбрдо, уз „провалију“, како књажевчани називају ову улицу, прво сокаче са леве стране дуго је било несређено и представљало је праву ноћну мору, пре свега за возаче, али и пешаке у кишним и зимским данима. Улица Стевана Јаковљевића је већим делом пре пар година асфалтирана, али сам прилаз са главне улице то до петка, 18. јуна, није био.

На иницијативу социјалистичке омладине Књажевца, сакупљани су потписи мештана тог насеља, а петиција је прослеђена општинској управи, са молбом да се пронађе начин да се, као привремено решење, пролаз уреди, прошири и наспе. Челници локалне самоуправе су препознали проблем и ангажовањем механизације, а на задовољство присутних, посао одрадили и људима омогућили да безбедније користе овај део пута, као пречицу до града и назад, до својих кућа.

– Деца су се својски ангажовала, јер првенствено, многи од њих ту живе и знају шта су највећи проблеми насеља. Ми смо, као старији, оберучке прихватили иницијативу младих социјалиста и ето, проблем је саниран – рекао је у разговору за „Нове књажевачке новине“, Слободан Миловановић, мештанин.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !