);

Pobeda Bora protiv Žitorađe 26:24

Pobeda Bora protiv Žitorađe 26:24

14.novembar.Bor

Autor: S.Ranđelović

Rukometaši Bora su sinoć savladali ekipu Žitorađe sa 26:24, i tako osvojili nove bodove kojima su se učvrstili na drugom mestu tabele. Posle osam odigranih utakmica Borani imaju šest pobeda i po jedan remi i poraz. U sledećem kolu ih očekuje teško gostovanje u Beloj Palanci.

Na početku utakmice gosti su se bolje snašli i posle pet minuta vodili sa 2:0 i 3:1 (7.min.). Domaći su izjednačili posle osam minuta, a do prvog vođstva su stigli tek u 12. minutu (5:4). Do poluvremena ta prednost je uvećana na tri gola (12:9). U drugom delu obe ekipe su postizale golove u serijama. Bor je u 34.minutu imao prednost od 14:10. Gosti su u narednih sedam minuta napravili seriju od 4:0 i stigli do izjednačenja (14:14). Do najvećeg vođstva od pet golova razlike Bor je stigao u 47.minutu (20:15). Učinilo se da je pitanje pobednika rešeno , ali se ekipa Žitorađe ponovo vraća na samo dva gola zaostatka. Tri minuta pre kraja Borani dolaze do četiri gola viška koja su im bila dovoljna da ostvare veoma značajnu pobedu. Gosti su do kraja utakmice uspeli samo da umanje poraz na konačnih 26:24.

Kod ekipe Bora najefikasniji su bili Kastratović sa 8 golova i Petrović Stefan sa 5. U ekipi Žitorađe po 6 golova postigli su Stojanović i Veljković.

Moramo da spomenemo i delegata  Gorana Zdravkovića iz Leskovca koji je bio (na žalost) najzapaženiji akter ove utakmice. Počelo je tako što je tražio da se gledaoci premeste na suprotnu tribinu zbog čega je više od 100 ljudi jednostavno napustilo halu i otišlo kući. Novinari i fotoreporteri su na taj način dovedeni u situaciju da svoj posao obavljaju iz ćoškova dvorane što utiče na kvalitet izveštavanja. Na pitanje kako se zove čovek koji sprečava novinare da adekvatno obavljaju svoj posao i tera gledaoce iz dvorane odgovorio je : „Ja sam Rukometni savez“. Na svu sreću dotični gospodin to nije. On je samo delegat rukometnog saveza, koji bi trebao da vodi računa da sve bude regularno a ne da igra glavnu ulogu, jer publika sigurno ne dolazi na utakmice da gleda delegate i sudije, već igrače i igru. I u toku same utakmice ovaj čovek je imao svoj „šou“. Stalno je ustajao, prilazio klupama, razgovarao sa trenerima i igračima, sudijama,prekidao utakmicu i prosto izazivao smeh i dobacivanja ljubitelja rukometa koji su ostali u sali. Čini se da je ovaj gospodin zaboravio da su sudije i delegati najbolje obavili posao onda kada niko ne obraća pažnju na njih i kada ostanu neprimetni. Njegovu aktivnost smo zabeležili (iz ćoška) i na slikama koje objavljujemo.

Оставите одговор