);

DSS: Aktuelni problemi u opštini Bor

Bor , 26.02.2016.

dss1

Данас, ПЕТАК,  26.02.2016. године са почетком у 1200 часова одржана је конференција за медије ОО Демократске странке Србије. Тема конференције: АКТУЕЛНИ ПРОБЛЕМИ У ОПШТИНИ БОР. А са конференције је издато и следеће саопштење:

       DSS konferencija                                         

ПОШТОВАНИ  ГРАЂАНИ,

ОО ДСС-а у Бору због хајке, која се води против наше странке и њених бивших и садашњих функционера, а која је диригована из редова СНС-а и њених гласноговорника дужна је да вас подсети на неке чињенице које одражавају данашње стање у Србији.

  1. Да ли им је ДСС крив што се ових дана поново враћа „слика из доба санкција“ на улицама пограничних варошица и села према Македонији и БиХ , где се шверцовано гориво продаје из канти и флаша, јер је у суседним државама јефтиније и до 60 дин.
  2. Да ли им је ДСС крив што је „високо поштовани члан СНС – из Бора а тренутно на челу друштвено-одговорне компаније, довео ту компанију до ивице понора, са правдањем да је за то разлог пад цене бакра на 4.700 $/тони. Са старом топионицом и тадашњом технологијом је била рентабилна производња и са ценом бакра од 1.500 $/тони. Сада се куну у нову технологију која производну цену бакра знатно повећала у односу на ранију технологију. О новој технологији је одлучивао један човек уз благослов државних министара и премијера и ево где је стигао некадашњи гигант који је издржавао Југославију. Поред овог гиганта пред стечај су доведени и друге велике компаније (ФАП-Прибој, Ресавица, Прва петолетка ) као и многа Јавна предузећа.
  3. Ова влада нема јасно-дефинисану стратегију привредног развоја Србије, иако се енормно задужује код ММФ-а и Светске банке чиме државу доводе у дужничко ропство.
  4. Ова власт у предвечерје предизборне кампање на брзину и без јавне расправе и то ноћу доносе дискриминаторске законе (Закон о обавезној вакцинацији деце,Закон о јавним предузећима, Закон о раду…).
  5. Ова власт је уредбама смањила плате у просвети, здравству и јавним предузећима, пензије, увела је солидарне порезе, док су у исто време увели нове намете на кућне буџете увођењем ТВ таксе, увођењем акцизе на струју, повећањем акциза на гориво, жестока пића , освежавајућа безалкохолна пића, и др.
  6. Ова влада је за три пута смањила субвенције за пољопривреду у 2016.
  7. Ова влада и њен премијер је обећавао повећање нових радних места, међутим они почетком године су кренули у смањењу постојећих радних места уз асистенцију ММФ-а кроз нова позајмљивања за спровођење социјалних прогама и отпремнина, прављење спискова вишка радника, који ће своју будућност наставити на берзама рада.
  8. Ова влада је тотално уништила синдикалне организације, доноси законе из социјалне сфере без договора са синдикатима. Не постоји социјални дијалог између синдиката и послодаваца уз учешће владе. Раднике нема ко да штити у остваривању својих права која проистичу из Устава и Закона о раду.
  9. Ова влада контролише скоро све медије са националном фреквенцијом, тако да грађани Србије који финансирају ЈАВНИ СЕРВИС могу да чују само информације које одговарају властима. За свакодневе протесте и штрајкове се не чује јер то није у интересу владе. Са екрана већине ТВ-кућа се оглашавају тзв. новинари који имају задатак да „величају лик и дело“ Српског премијера, а лажно блатећи опозиционе странке и њихове лидере.

У Бору: 26.02.2016. год.

ОО ДСС БОР

DSS konf plakat

Ostavite odgovor