);

Bor: Noćas prihvaćena izborna lista DSS-VNS

Bor, 8. februar

Autor: B.F.

Lista sa oko 1.200 potpisa birača koalicije DSS-VNS (bivša Vlaška demokratska stranka Srbije) prihvaćena je noćas od Izborne koalicije u SO Bor samo nakon tri sata kontrole, oko jedan sat posle ponoći.

-Za nepuna tri dana, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima i radnim danima, uspeli smo u gradu i svim selima prikupimo blizu 1.200 potpisa. Želeli smo da budemo broj TRI na listi kao što je DSS i na republičkoj listi. Najviše smo prijatno iznenađeni što Izborna komisija nije imala puno posla, za samo tri sata lista je prihvaćena. To je rekordno vreme za sada – rekli su nam u ovoj koaliciji od koje građani s pravom očekuju da donese opšti boljitak u budućoj lokalnoj vlasti.

Prilikom sinoćnog uručivanja potpisa u zgradi Opštine Bor, pred Izbornom komisijom, lideri ove dve stranke koje su i u prethodne četiri godine u lokalnom parlamentu zajednički nastupali sa istom odborničkom grupom, Dragan Marković i dr Predrag Balašević zadovoljni su odzivom građana, što nagoveštava i odličan izborni rezultat.

-Želimo da Bor bude grad u koji će ljudi da dolaze, a ne da odlaze. Mladima moramo naći mesto, poboljšati standard i uposliti nezaposlene kojih je više od 6.000. Nećemo raditi kako je bilo do sada, oslanjaćemo se na punu saradnju sa građanima trudeći se da radimo u interesu naroda i da ništa ne krijemo. Obezbedićemo potpunu otvorenost u trošenju narodnih para. Hoćemo da budemo iskreni pred svojim biračima, ali ne i da napadamo političke protivnike. Neka građani procene svačiji učinak i neka svako izađe u javnost sa istinom i samo istinom-kaže dr Predrag Balašević napominjući da očekuje i podršku radnika RTB Bor koji su „svesni šta ovu kompaniju čeka nakon restruktuiranja“ i zato nisu više spremni da prihvate svako obećanje zdravo za gotovo.

-Naš cilj je da pomognemo gradu i selu. Da zajednički sačinimo listu prioriteta u investiranju i da racionalizujemo javni sektor. Previše je Bor zadužen, i u RTB-u i izvan, pogotovu su problematična javna preduzeća. Ulaže se u „šminkanje“ grada, ali ne i u stabilizovanje vodosistema i toplifikaciju. Neophodna je štednja i otvorenost u radu. Javna reč je blokirana, ne smemo dozvoliti bahatu i korumpiranu administraciju. Hoćemo da nam narod veruje i da budemo krajnje ISKRENI. Ova koalicija je prirodni sled dosadašnje saradnje i razumevanja. Neka drugi rade kako znaju i umeju, naše je da verujemo u sebe, da poštujemo zakone i ostvarimo zavidnu saradnju sa državnom vlašću. Mi verujemo da će nas narod prihvatiti, jer mi ne govorimo neistine, stojima iza svake svoje reči. Dosta je bilo opuštanja i neuspeha- naglašava Dragan Marković.

DSS i VNS vodiće dostojanstvenu i profesionalnu kampanju, bez ostrašnjenosti i niskih pobuda. To, opet, ne znači da će se prećutati razne špekulacije i manipulacije koje se, istini za volju, očekuju od nekih poznatih političkih neistomišljenika i protivnika.

Ostavite odgovor