);

DSS BOR: Velika je odgovornost opštinske Komisije za izbor novih direktora javnih preduzeća

DSS BOR : Izbori su jedino rešenje za nagomilane probleme

Bor, 22. avgust

DSS izborna skupstina 8Demokratska stranka Srbije je neprekidno upozoravala da je ceo javni sektor u Boru težak bolesnik. Danas to ne skriva ni vlast. Javna i javno-komunalna preduzeća su na izdisaju i potrebno je puno rada, ozbiljnosti i domaćinskog poslovanja da bi došlo do njihovog ozdravljenja.

Komisija za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća koju je na predlog vlasti izglasala Skupština opštine Bor ima veliku odgovornost. Veliki broj kandidata se javio po osnovu raspisanog javnog konkursa. Komisija ima zadatak da oceni njihovu stručnu osposobljenost, njihovo znanje, predloge programa i na kraju predloži jednog ili najviše tri kandidata koji su najstručniji i najbolji za pojedina preduzeća. To nije lak zadatak.

Demokratska stranka Srbije apeluje na Komisiju da se, imajući u vidu ozbiljnost situacije, striktno drži Zakona o javnim preduzećima i Pravilnika o načinu utvrđivanja predloga kandidata. Tu će se videti koliko je vlasti stalo do preduzeća i do primene zakona.

Takođe, na budućim direktorima je velika odgovornost (ne samo privilegije), jer će se u kratkom periodu videti njihova sposobnost i ozbiljnost.

Demokratska stranka Srbije će podržati svaki napor vlasti na ozdravljenju javnog sektora u Boru, ali će biti i veliki kritičar loših poteza i neodgovornosti.

Opštinski odbor DSS Bor,

predsednik, Dragan Marković

Оставите одговор