);

Foto: Stipendije mladim sportistima

Foto: Stipendije mladim sportistima

Bor, 25.02.2021. MCBor – Stipendije mladim sportistima – Četvoro mladih sportista je dobilo stipendije iz budžeta Grada. Oni će narednih godinu dana dobijati po šest i po hiljada dinara mesečno.

Foto: Stipendije mladim sportistima

Četvoro mladih sportista koje su, na osnovu postignutih rezultata, predložili sportski klubovi iz Bora, dobili su stipendije iz budžeta Grada. Oni će narednih godinu dana dobijati po šest i po hiljada dinara mesečno.

Foto: Stipendije mladim sportistima

Stipendije mladim sportistima – Tijani, Sari, Obrenu i Milanu

Stipendije za dalja takmičenja i nagradu za rezultate u 2020. godini dobili su:

Tijana Ilić, golman ženskog rukometnog kluba Bor i kandidat za sastav ženske juniorske reprezentacije Srbije;

Sara Radović iz istog kluba koja je kandidat za pionirsku reprezentaciju;

Obren Antić, džudista, osvajač bronzane medalje na pojedinačnom prvenstvu Srbije za kadete; i

Milan Barbulović iz rukometnog kluba Borsko jezero, koji je kandidat za mušku kadetsku reprezentaciju Srbije.

Foto: Stipendije mladim sportistima

“Stipendija nam zaista znači i ovo jedan vid motivacije i podstreka za dalji rad. Na nama je sada da treniramo i usavršavamo svoje sposobnosti. Ja ću svakako još više da se trudim znajući da neko veruje u mene. Da mogu da ostvarim velike rezultate”, rekla je je Tijana Ilić.

Foto: Stipendije mladim sportistima

“Ovo otvara neku novu motivaciju. Dodatni razlog da više treniram i da se više trudim da ostvarim što bolji rezultat”, rekao je Obren Antić.

Ugovore o stipendiranju uručio im je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Grad Bor stipendije za najbolje mlade sportiste dodeljuje drugu godinu za redom. Na dodeli priznanja rečeno je da je jedini u ovom delu Srbije koji na ovaj način stimuliše njihov rad.

Foto: Stipendije mladim sportistima

“Prošle godine smo imali dvoje stipendiranih sportista, a ove godine četvoro. Oni će 12 meseci dobijati po šest i po hiljada dinara kao nagradu za uloženi trud i energiju. I naravno za postinute sportske rezultate. Ovo je samo mali znak pažnje i motivacija da nastave da vredno treniraju”. Rakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić i dodao:

“Želja nam je da narednih godina, ovu decu, koju sada stipendiramo, nagradimo kao osvajače medalja sa balkanskih, evropskih i svetskih prvenstava ili olimipijade”

Оставите одговор