);

Neviđena bruka na Borskom jezeru: Ko je kriv što Vučića i Dačića nisu dočekali opštinski funkcioneri… i ne samo to!

Bor, 17. jul

Autor: M.C.

Svuda u svetu je uobičajeno da državnike i najznačajnije ličnosti političkog i društvenog života jedne zemlje dočekuju domaćini mesta tamo gde odlaze, jedino se to danas nije dogodilo na Borskom jezeru, gde su se sastali rumunski primijer Viktor Ponta i srpski premijer Aleksandar Vučić. Sa njima je i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije. Oni, sa predstavnicima organizacija rumunske nacionalne manjine, razgovaraju o aktuelnim temama i rešavanju spornih pitanja. Prema protokolu, oba premijera, na kraju razgovora, daće izjave za medije. Podrzaumeva se, s obzirom da neki lokalni mediji nisu pozvani, da će taj posao obaviti državne agencije i izjave proslediti ostalim informativnim kućama. I sve je to na svom mestu. Nije nikome u Opštini Bor danas jasno – zašto domaćini, a to je predsednik Opštine i Skupštine opštine sa saradnicima, nisu dobili poziv da dočekaju visoke goste. Štaviše, ni partijski zvaničnici u Boru vladajućeg SNS-a nisu obavešteni o skupu na Borskom jezeru. Tamo je, zasigurno, direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski sa „svojim ljudima“, jer mesto boravka, hotel „Jezero“, u vlasništvu je RTB Bor grupe. Bar se tako proklamuje u javnosti.

Zašto se ova BRUKA događa nije teško saznati. Spaskovski već duže vreme ne trpi nikoga iz Opštine, čak ni one za koje je apsolutno uticao da se postave na najodgovornije funkcije. On ih na ovaj način „kažnjava“ i disciplinuje, kako drugačije razumeti uprkos što je reč o skupu na najvišem nivou. Zaista, ovo je SKANDAL koji ne bi smeo da se desi. Nisu pozvani ni još neki odgovorni iako je to trebalo obavezno da se učini.

Dok traje skup na Borskom jezeru, po RTB se stavljaju potpisi zaposlenih koji će sigurno doći na večerašnji razgovor premijera i radnika RTB – a u 18 sati na gradilištu Nove topionice. I to je presedan i samo može da se smisli u rukovodećim krugovima RTB-a. Zanimljivo je da su predstavnici reprezentativnih sindikata, samostalnog i nezavisnog, ne računajući dvojicu,trojicu pod direktorskim uticajem, već u Beogradu na protestu. Iz RTBa- jutros je zvanično osvanuo i intervju sa Draganom Aleksićem Garom, predsednikom Samostalnog sindikata RTB koji oberučke podržava predlog novog Zakona o radu, što je suprotno od vrha Samostalnog sindikata (pa i njegovih kolega u RTB) koji je objavio i štrajk. Čudne zavrzlame se događaju u RTB i Opštini Bor. Da li za to premijer uopšte zna?

Nije li ovo „skrivanje“ opštinskih čelnika i lokalnih lidera SNS ( Pupovac i Vukadinović) od glavnog partijskog šefa i premijera, namerno spremljena „zamka“ kako oni ne bi nešto važno „došapnuli“ o istinama koje kruže borskom životnom sredinom. Kako drugačije protumačiti najnoviji „trik“ iz RTB-a nego tako kako jeste.

Ostaje da se okonča današnji dan, pa će već SUTRA i neke organizacije sa vlaškim prefiksom koje nisu pozvane na ovoj skup, verovatno i neki drugi, obavestiti javnost i zahtevati odgovore za ponašanje RTB-a.  A što se tiče SKANDALA, on je već učinjen. Da li će proći kako i mnogi do sada iz iste kuhinje, pokazaće naredni sati i dani!

 

 

 

Ostavite odgovor