);

Poseta delegacije Francuskog instituta

Poseta delegacije Francuskog instituta

Bor, 27.05.2021. – MCBor – Poseta delegacije Francuskog instituta FIS . Saradnja između Francuskog instituta i naših škole biće dodatno učvršćena.

Poseta delegacije Francuskog instituta

OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ ,,3.oktobar” iz Bora dve su od dvadesetak škola u Srbiji koje čine mrežu projekta „Volim francuski“. Zahvaljujući primernom negovanju frankofonije, mreža je osnovana na inicijativu Francuske Ambasade i Francuskog instituta u Srbiji.  Tim povodom 26.5.2021. godine ove dve škole ugostile su delegaciju Francuskog instituta u Srbiji.  Sastanku su prisustvovali Frank Idinga, ataše za kulturnu i jezičku saradnju, Aleksandra Malžan, koordinator dvojezične nastave, direktori škola Ivana Pajkić i Snežana Savićević, profesori francuskog jezika Tanja Stanojević i Biljana Mladenović. 

Ovo posebno priznanje Osnovnim školama iz Bora je zaslužila kao ustanove koja posebno doprinose promovisanju francuskog jezika. I dinamizma i motivacije u učenju. Pre svega zahvaljujući kvalitetu rada nastavnika francuskog jezika i njihovom timskom radu sa učenicima.

Poseta delegacije Francuskog instituta

Prema rečima Tanje Stanojević, ovakva poseta predstavlja motiv da se u školama i dalje razvija francuska kultura i francuski jezik. Stanojević je istakla da se u ovim školama već decenijama izučava francuski jezik. Kao i da je saradnja sa francuskim institucijama poslednjih godina na visokom nivou.

Poseta delegacije Francuskog instituta

Nadamo se da će zahvaljujući ovom projektu. Saradnja između Francuskog instituta i naših škola biće dodatno učvršćena. Na veliko zadovoljstvo svih učesnika ovog projekta, a pre svega  naših učenika.

Podsetimo da su izgradnju OŠ ,,Vuk Karadžić“ kao i većinu ustanova od javnog značaja u Boru finansirali Francuzi tridesetih godina dvadesetog veka.

Francuski institut – Projekat: „Volim francuski“.

Francuski institut, koji je kulturni i prosvetni operater Ambasade Francuske, pomaže udruženja, školske ustanove i univerzitete koji promovišu francuski  jezik i frankofoniju na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Pored aktivnosti koje oraganizuje i sprovodi, Francuski institut u Srbiji podržava projekte koje vode udruženja, školske ustanove, i srpski univerziteti.

Ovaj projekat teži da isprati  edukativne projekte koji promovišu francuski jezik, sticanje diploma i različita usavršavanja. Njegov zadatak je takođe da doprinese dinamičnosti i otvorenosti mladih ka francuskom jeziku, kao i da bude učesnik u razvijanju inovativne pedagogije predavanja na francuskom i  francuskog jezika.

Оставите одговор