);

Taksisti štrajkuju ispred opštine zbog kolega „divljaka“. Da li je samo to u pitanju?

Bor, 11. jul

Autor: M.C.

Od oko 150 legalnih taksista u Boru, bar još polovina od tog broja radi – „na crno“. Oni se, ne od juče, ponašaju kao i njihove kolege koje plaćaju sve dažbine i trude se da profesionalno obave svoj posao. Jutros je, iznenada, osvanuo natpis na banderama glavne taksi stanice u starom centru grada da se štrajkuje od 6,30 sati. Građani su se našli u čudu, nisu znali zašto jutros nema taksista koji ih redovno odvoze do posla. Nastala je mala pometnja.

-Hoćemo da se uvede red. Evo i od jutros dvojica, trojica „divljaka“ rade kao da se ništa ne dešava. I niko ih ne kontroliše. Opština mora da uvede strogu kontrolu i pravila ponašanja. Neophodan je i pravi taksi prostor, jer sve do sada je bila improvizacija. Naš pregovarački tim je kod predsednika opštine, čekamo da se vrate, sad je pola devet ujutru, valjda će brzo da završe razgovore pa da krenemo na posao. Taksi nam je glavni izvor prihoda. Mnogi samo od tog posla izdržavaju cele porodice. Složni smo, nećemo popustiti-rekli su nam taksisti.

Da li je konačni dogovor postignut još se ne zna. Taksiranja „na divlje“ bilo je i ranije, sada se postavlja pitanje nije li reč i o političkoj halabuci jedne od tri „zaraćene“ strane u opštinskim i SNS strukturama koje su na vlasti. Brzo će se saznati ko zaista stoji iza do sada najveće pobude taksista koji su apsolutno u pravu što se bore za svoj status. U ponedeljak je zakazana sednica Opštinskog veća, a uskoro će biti održana i sednica Skupštine opštine. Moguće je da će se na tim „ bliskim susretima“ saznati ko je (politička) „vjera a ko nevjera“ i koje uz koga i sa kime.

Ostavite odgovor