);

Veliko interesovanje Borana za vakcinaciju protiv virusa COVID-19

Bor, 21.01.2021. MCBorDom zdravlja Bor – U SALI Kluba za stara lica u Boru nastavljena je vakcinacija sugrađana protiv virusa korona COVID-19, kineskom vakcinom ,,Sinofarm”.

Masovna imunizacija protiv virusa COVID-19 počela je i u Boru. Pored Doma zdravlja, formiran je i vakcinalni punkt u prostorijama Kluba za stara lica u ulici Penzionerskoj broj 1. Za dva dana kinesku vakcinu je  primulo više od 400, uglavnom, starijih sugrađana.

Punkt u prostorijama Kluba za stara lica je otvoren od osam do 18 sati.

Sve je po planu i svi građani koji su primili vakcinu osećaju se dobro“, naglašava dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Ukupno 450 doza kineske vakcine smo dobili, a najavljeno nam je da će stići ruska i Fajzerova,“ dodala je dr Javorka Stankulić, načelnik Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Svi zainteresovani gradjani prijavljuju se preko portala eUprave i oni ih putem mejla ili SMS poruke obaveštavaju o terminu vakcinisanja. Ako se desi da zakasne, neće biti vraćeni, kaže dr Javorka Stankulić i dodaje:

Svi će biti vakcinisani, pa i oni koji su se prijavili proteklih dana u epidemiološkoj službi. Međutim, naši građani moraju da znaju da je ubuduće prijavljivanje samo preko portala eUprave“ , još jednom je naglasila dr Stankulić.

Iako je u prvoj etapi planirano da budu vakcinisani radnici u zdravstvu, korisnici Doma za stare i stariji građani, prvog dana pozvani su i oni mlađi koji su se prijavili.

Vakcinu primili zaposleni u javnim službama, policijski službenici i novinari

Planom imunizacije, prema prioritetima, u narednom periodu biće vakcinisani zaposleni u preduzećima od javnog značaja, novinari, policija i prosvetni radnici.

Vakcinu protiv korone u Boru, između ostalih primili su zaposleni u javnim službama, policijski službenici i novinari. Na punktu u Klubu za stara lica, vakcinisan je i gradonalečnik Bora Aleksandar Milikić.

Država je kao i svaki put pokazala maksimalnu spremnost i odgovornost i u slučaju vakcinacije protiv korona virusa. Radi se odgovorno i brzo i svi građani imaju pravo i mogućnost da se pravovremeno zaštite. Na taj način stičemo kolektivnu imunizaciju. U Boru se u protekla tri dana dešava da je veći broj zaraženih od izlečenih, a posledica je nepridržavanja mera tokom praznovanja. Vakcina je prilika da se smanji broj zaraženih“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Оставите одговор