);

Video: Aleksandar Milikić na Novogodišnjoj konferenciji za novinare

Bor, 29.12.2020. MCBor Grad Bor, Aleksandar Milikić na Novogodišnjoj konferenciji za novinare. U ovoj godini realizovano je i mnogo projekata koji su značajni za kvalitetniji život građana. Ona se može oceniti i veoma uspešnom. Kompletan snimak Novogodišnjeg obraćanje na našem YouTube kanalu Medija centra Bor.

Kompletan snimak Novogodišnjeg obraćanje na našem YouTube kanalu Medija centra Bor.

„Godinu na izmaku obeležila je borba protiv korona virusa. Grad je funkcionisao u uslovima vanredne situacije. U ovoj godini realizovano je i mnogo projekata koji su značajni za kvalitetniji život građana. Ona se može oceniti i veoma uspešnom.“ – rekao je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

“ Najznačajniji infrastrukturni projekat u gradu bila je sveobuhvatna rekonstrukcija ulice „Moše Pijade“, popularnog gradskog šetališta. Ovu godinu obeležili su i međunarodni projekti. Saradnja sa susednim područjima u Rumuniji i u Bugarskoj, u različitim oblastima, dodao je je Milikić, ocenjujući godinu na izmaku.

U narednoj godini biće nastavljeno asfaltiranje ulica

„U narednoj godini biće nastavljeno asfaltiranje ulica, trotoara i javnih površina u gradu i u selima. Biće nastavljena gradnja vodovoda u Metovnici, počeće radovi u Bučju i biće završen deo vodovoda u Zlotu. Kada je reč o republičkim projektima. U narednih nekoliko godina. Predviđeno je da Grad Bor dobije značajna finansijska sredstva za izgradnju: Fabrike za preradu fekalnih otpadnih voda. I sistema za preradu otpadnih voda na Borskom jezeru“. – zaključio je Milikić.

„U uslovima pandemije. U skladu sa mogućnostima i saradnjom sa zdravstvenim ustanovama i građanima uspeli smo da održimo prihvatljiv kvalitet zdravstvene zaštite na području grada. Nismo zapostavili ni obrazovanje, zapošljavanje, mere populacione politike, poljoprivredu, turizam, kulturu i sport. Naravno, sve je rađeno u skladu sa prioritetima. Mogućnostima i aktuelnom epidemiološkom situacijom“. – Rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, na godišnjoj konferenciji za novinare.

Kompletan snimak Novogodišnjeg obraćanje na našem YouTube kanalu Medija centra Bor.

Оставите одговор