);

IN MEMORIAM – DUŠAN NAKIĆ – NAĆKI

IN MEMORIAM - DUŠAN NAKIĆ - NAĆKI

BOR, 23.12.2020. – MCBor. Posle duže bolesti, u Boru je u 79. godini preminuo Dušan Nakić – Naćki, trener košarke, fudbala i odbojke.

IN MEMORIAM - DUŠAN NAKIĆ - NAĆKI

Od juče je borski sport ostao bez vrhunskog sportskog trenera i čoveka – preminuo Dušan Nakić.

Naćke, kako su ga kolege, treneri i igrači najčešće zvali, svoju sportsku karijeru otpočeo je kao rukometaš, kratko se bavio košarkom, a zatim postao trener. Najpre fudbalski, a potom i košarkaški.

Košarkom je počeo da se bavi kao učenik Tehničke škole u Boru, a trenerskom pozivu posvetio se od 1972. godine.

U košarci je proveo gotovo 48 godina. Neki od njegovih najvećih uspeha jesu plasmani KK “Bor-RTB” u Drugu ligu Jugoslavije (u to vreme šef stručnog štaba kluba). Uveo ŽKK “Bor” u Prvu B ligu. Plasman ŽOK “Bor” u Drugu ligu, kao i osvojeno prvo mesto istočnog košarkaškog regiona sa kadetima i juniorima.

IN MEMORIAM - DUŠAN NAKIĆ - NAĆKI
Poslednji pozdrav – Dušan Nakić – Naćke

Dušan Nakić bio je i rukovodilac košarkaškog kampa na Savači više godina. Proglašavan je i za najboljeg trenera srpske košarkaške lige “Jug”. Dobitnik je zlatne značke KSS za doprinos razvoju košarke u Srbiji. 2016. dobio je i posebno priznanje kao najbolji sportski radnik u Boru.

IN MEMORIAM - DUŠAN NAKIĆ - NAĆKI

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je muške i ženske selekcije u Košarkaškom klubu Bor. Ekipe u Zaječaru, Negotinu, Boljevcu i Majdanpeku takmičile su se pod njegovim stručnim okom. Bio je trener juniorske reprezentacije bivše Jugoslavije i trener kadetske i juniorske reprezentacije Srbije. U penziju je otišao, iz Instituta za bakar u Boru, 2003. godine.

Kriptologija košarkaških vežbi – oproštajno delo

Objavio je četiri knjige „700 košarkaških vežbi“, „Akcije iz auta“, „Vežbe za agresivno igranje košarke“ i „Kriptologija košarkaških vežbi“. Na 1.100 stranica Dušan Nakić – Nakić beleži više od 3.500 vežbi. Ostavio je sva svoja košarkaška znanja na jednom mestu omogućujući sadašnjim i budućim sporskim stručnjacima da uz ovo kapitalno delo poboljšaju svoj i razvoj svojih igrača.

Odlaskom Dušana Nakića – Naćketa ostala je velika praznina u trofejnoj košarkaškoj zajednici učitelja izmedju dva čarobna obruča.

Dušan Nakić biće sahranjen sutra, četvrtak, 24.12. u 12 sati na Novom groblju u Boru.

Оставите одговор