);

652 aktivna slučaja virusne infekcije – Prvo u ambulantu METALURG

Bor, 28.11.2020. MCBorGrad Bor – U Mesnoj zajednici „Metalurg“ otvorena još jedna kovid ambulanta u Gradu

U subotu je u prostorijama mesne zajednice „Metalurg“ (ul.Ljube Nešića 23) otvorena još jedna kovid ambulanta, i to OSNOVNA KOVID AMBULANTA koja će primati SAMO PACIJENTE KOJI PRVI PUT DOLAZE NA PREGLED i imaju neki od mogućih simptoma virusne infekcije, a tamo će se istovremeno vršiti i PCR testiranje, kao i antigenski testovi. 

KOVID AMBULANTA RUDAR biće preorijentisana ZA PACIJENTE KOJI DOLAZE NA KONTROLNE PREGLEDE, a tamo će se takođe raditi i testiranje. 

“Ono što je, uz saglasnost resornog ministarstva, cilj otvaranja nove ambulante za kovid pacijente jeste da prvenstveno sprečimo širenje virusa među potencijalno zaraženima, potencijalno izlečenima i sugrađanima koji nisu zaraženi koronom. Naši sugrađani će imati bolje uslove dok čekaju na pregled, a vreme čekanja će biti smanjeno. Radno vreme ovih ambulanti biće isto, odnosno do 07 do 20 časova.” rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Takođe, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije. Biće obezbeđeni i DODATNI POLASCI za potrebe prevoza kovid pacijenata do ambulanti. Koji će saobraćati na liniji Opšta bolnica – Express restoran – ambulanta Metalurg. Početna stanica biće kod bolnice sa prvim polaskom u 06 časova, dok će sa stanice kod ambulante Metalurg prvi polazak biti u 6:30 časova. Prevoziće se isključivo pacijenti koji imaju potrebu za pregledom u nekoj od pomenutih ambulanti. Prevoz će biti organizovan na sat vremena.

U svakom trenutku neophodno je pridržavanje svih mera u cilju zaštite od virusa. 

652 aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Od poslednjih informacija 17 osoba se oporavilo, registrovano je 76 novih slučajeva virusa. Na današnji dan 652 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora.

Starosna dob novoregistrovanih slučajeva je od 2 do 86 godina. Među kojima je devetnaestoro dece uzrasta od 2 do 16 godina. Kada je u pitanju klinička slika, radi se o lakšim do srednje teškim pacijentima. 

Na grudnom i internom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 89 bolesnika. Od kojih je 72 pozitivno na virus, dok se četvoro bolesnika nalazi na respiratorima. 

Na čekanju je 98 rezultata uzetih briseva. 

Оставите одговор