);

Airsoft u Boru

Bor, 18.07.2021. MCBor, Airsoft – U Boru održane Arisoft sportske igre u objektu Crvene Zastave kao poligonu.

Airsoft u Boru

U Boru su u objektu Crvene Zastave kao poligonu održana je Arisoft sportska  igre. Učestovali su klubovi Airsoft team Centuria Moesia iz Zaječar i Airsoft018 As iz Niša. Prikazali su deo taktike kao i oprema za ovu igru. Cilj ovog nastupa bio je prikaz i popularizacija Airsporta. U njemu uživaju ljudi širom sveta zbog dinamičnosti i konkurentnosti same igre, kao i veoma autentičnih replika vatrenog oružja i opeme. Sami igrači određuju scenario i vreme ove igre. 

Airsoft u Boru

“U ovoj igri je bilo igrača iz Bora, a sve ovo jeste uvod u formiranje ovakvog kluba u Boru” izjavio je Radoica Trailović jedan od organizatora ovog događaja.

Airsoft oružje ispaljuje plastične kuglice obima 6mm ili 8mm relativno malom brzinom. Dovoljno velikom da se oseti pogodak, ali ne i da izazove ozbiljniju povredu. Mogu da pogode metu na daljini i do 45 metara, ali su mnogo manje bolne u odnosu na paintball metke. Većina oružja može biti i automatsko i poluautomatsko i vrlo verno dočaravaju model čija su replika, kako u izgledu, tako i u osećaju, punjenju šaržera, a neretko i u težini. Kao rezultat njihove neverovatne sličnosti sa stvarnim modelima neke države SAD-a zahtevaju da airsoft oružje imaju narandžasti vrh cevi. Kako bi se razlikovalo od pravog.

Ostavite odgovor