);

Potpisani ugovori o subvencijama za nabavku sadnog materijala

Potpisani ugovori o subvencijama za nabavku sadnog materijala

Bor, 29.10.2021. MCBorGrad Bor – Potpisani ugovori o subvencijama za nabavku sadnog materijala sa poljoprivrednim proizvođačima koji žive na teritoriji grada Bora

Potpisani ugovori o subvencijama za nabavku sadnog materijala

Sa poljoprivrednim proizvođačima koji žive na teritoriji grada Bora. Bave se voćarstvom ili vinogradarstvom i koji su učestvovali na konkursu za subvencije koji je raspisao grad Bor. Potpisani su ugovori o subvencijama za nabavku sadnog materijala. Namenska sredstva dobilo je 15 poljoprivrednika.

Iz gradskog budžeta je za ovu namenu izdvojeno milion i 200 hiljada dinara. Subvencioniše se 60% vrednosti sadnog materijala, a 40% plaćaju sami proizvođači. Maksimalan iznos subvencije je 100 hiljada dinara. Sa svima koji su se prijavili na konkurs ove godine potpisani su ugovori. Oni su u obavezi da do 10. decembra donesu račune o kupljenom sadnom materijalu, kako bi im Grad Bor predviđeni deo sredstava refundirao do kraja godine. Naredne godine planirano je uvećanje sredstava namenjenih razvoju poljoprivrede na 45 miliona dinara.

Tekst je nastao u okviru Projekta „EКO-POLJOPRIVREDA-NOVA ENERGIJA SELA“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор