);

Zbor građana: Krivelj će biti izmešten

Bor, Krivelj, 31.07.2021. MCBor – Zbor građana u selu Krivelj u opštini Bor. Najugroženijeg sela u Srbiji zbog eksploatacije rudnika kompanije Ziđin, nije bio pucanj u prazno. Oni su nakon višegodišnje borbe uspeli od države da izdejstvuju obećanje da će celo selo biti izmešteno. Uslovi za život u njemu su postali nepodnošljivi.

Zbor građana: Krivelj će biti izmešten
Jalovište Rudnika Krivelj 400m iznad naselja

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je, posle zbora meštana Krivelja, da podržavaju zahtev stanovnika za izmeštanjem celog naselja zbog rudarskih aktivnosti.

– Meštani Krivelja su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo selo, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome. Da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja – rekao je Milijanović.

– Otvaranjem novog rudnika “Čukaru Peki” rudnik će imati bolju perspektivu. Da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi i sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine. Koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku – tvrdi Milijanović.

Kompletan snimak Zbora pogledajte na linku:

https://www.facebook.com/100004909361032/videos/878811966053989/

Zbor građana – Gradonačelnika polili vodom

Atmosfera u okolini borskih rudnika i premeštanje čitavog sela velika je tema o kojoj se jako malo govori. Narod pristaje na mrvice, a mnogima su očigledno već i živci pri samom kraju.

Činjenica je da su republički i lokalni funkcioneri svojim ponašanjem umnogome doprineli porastu besa i narodne frustracije. Nastavak ovakve prakse može dovesti do kolektivnog pucanja svih stega te je onda zaista svašta moguće.

Istovremeno, borska policija je uhapsila M.K. (21), zbog sumnje da je gradonačelnika Aleksandra Milikića, nakon provokacije napao tokom zbora građana u selu Krivelj u petak.

Snimak incident pogledajte na linku:

https://www.facebook.com/danielacer18/videos/898488561051074

Ostavite odgovor