);

ZELENI SRBIJE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČКOM PARTIJOM SRBIJE

Beograd, Bor, 12.02.2022. MCBor – Zeleni Srbije: Koalicija Lubenica – „Lubenica je spolja zelena, ali je iznutra crvena“ – I.Dačić

ZELENI SRBIJE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČКOM PARTIJOM SRBIJE

ZELENI SRBIJE DONELI ODLUКU DA NASTUPE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČКOM PARTIJOM SRBIJE
Zeleni Srbije su na sednici Glavnog odbora stranke doneli odluku da podrže listu Socijalističke partije Srbije. I ostale političke grupacije okupljene oko ove stranke i njenog predsednika Ivice Dačića. Na sednici Glavnog odbora Zelenih Srbije odlučeno je da se nastupi zajedničkim snagama na predstojećim izborima za Grad Beograd i za Narodnu skupštinu.

ZELENI SRBIJE ZAJEDNO SA SOCIJALISTIČКOM PARTIJOM SRBIJE

Vođeni idejom da je Srbija, naš dom i porodica. Jedina budućnost koju imamo. Cilj nam je da pred birače iznesemo politički program u kome se ekonomske slobode mogu ostvarivati samo ispunjavanjem ekoloških prava i sloboda. Uz zaštitu klime i prirode, zaštitu dostojanstva i zdravlja porodica i pojedinaca. Moderna, demokratska Srbija za kakvu se borimo mora da iskoreni siromaštvo, da stvori uslove za kvalitetan život građana, obezbedi kvalitetne zelene poslove, zelenom ekonomijom ostvari privredni razvoj i rast, unapredi obrazovanje, osnaži i ohrabri mlade da svoju budućnost ostvare u svojoj zemlji i dostigne najviše standarde koji joj pripadaju i za koje se generacijama borila.

Treći put da na parlamentarne izbore izlaze sa SPS-om

Zelenima Srbije je ovo treći put da na parlamentarne izbore izlaze sa državotvornom političkom organizacijom kakva je Socijalistička partija Srbije. Naša, sada već tradicionalna saradnja, u prethodnom periodu donela je Srbiji otvaranje novog i jedinstvenog Ministarstva za zaštitu životne sredine. Zajedno smo radili na donošenju mnogih zakonskih propisa, među kojima je i zabrana izgradnje malih hidroelektrana u zaštićenim prirodnim dobrima. Naravno, najponosniji smo na činjenicu da smo odgovorno i uspešno nosili proces pripreme i kreiranja Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom. Otvaranje pregovora je došlo početkom 2022. godine kao ogromno priznanje za naš rad i posvećenost.
Spremni smo da i nakon predstojećih izbora damo svoj pun doprinos. Sigurni smo da će da koalicija Zelenih Srbije i Socijalističke partije Srbije uspeti u nameri da se ostvari koncept izgradnje zdrave, prosperitetne, ekološki bezbedne i moderne Srbije, sa Ivicom Dačićem kao premijerom buduće Vlade Republike Srbije.

Ivan Karić
Živela Srbija!

Ostavite odgovor