);

Borski upravni okrug i Grad Bor u uslovima pandemije

Borski upravni okrug i Grad Bor u uslovima pandemije

Bor, 12.02.2021. MCBor – Grad Bor – Borski upravni okrug i Grad Bor u uslovima pandemije. Grad Bor je u prethodnom periodu konkurisao i na IPA projekte prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, Bugarska-Srbija i povukao značajna sredstva.

Borski upravni okrug i Grad Bor - Vladimir Stanković - Aleksandar Milikić

„Gradski štab za vanredne situacije u Boru već godinama uspešno organizuje preventivne mere. Adekvatno reaguje na sve vanredne izazove i neprilike koje su se dešavale prethodnih godina. Posebno u uslovima pandemije korona virusa. Grad Bor je zajedno sa E-upravom uspešno organizovao dostavu vakcina i imunizaciju građanstva. Do sada je vakcinacijom obuhvaćeno više od 5.000 gradjana.“ – rekao je, Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga na sastanku sa gradonačelnikom Bora. I dodao:

Borski upravni okrug - Vladimir Stanković

Grad Bor je konkurisao na mnoge projekte koje je raspisalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Gde je ukupan iznos sredstava predviđen za poboljšanje uslova života građana u lokalnim zajednicama iz republička kase u ovoj godini oko 450 miliona dinara. Grad Bor je u prethodnom periodu konkurisao i na IPA projekte prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, Bugarska-Srbija i povukao značajna sredstva za naš upravni okrug“. Naglasio je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga

Punkt za vakcinaciju u MZ Stari centar

Grad Bor je u prethodne dve godine imao niz kvalitetnih projekata kojima je obezbedio, pre svega bolje uslove rada vatrogascima. Bavio se uklanjanjem deponija i otpada i razvojem sporta. Sve opštine i gradovi u regionu moraju sarađivati na planu razvoja ovog dela Srbije, U svemu važno je da imamo i podršku Vlade Republike Srbije kao i do sada“. Rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Borski upravni okrug -   Grad Bor -Aleksandar Milikić

Kada je reč o imunizaciji stanovništva, Grad Bor sprovodi sve zahteve nadležnog ministarstva i republičkog Kriznog štaba. Vakcinacija se obavlja bez problema. Građani su dobro informisani, a vakcina ima dovoljno, kao i punktova na kojima se obavlja imunizacija. Ukoliko se ukaže potreba novi punkt za vakcinaciju će funkcionisati u MZ Stari centar. Gde će se uključiti i lekari Opšte bolnice.“ – Najavio je gradonačelnik.

Оставите одговор