);

Šetnja i istraživanje – Nastavak Kampanje „BE HEALTHY“ u Boljevcu

Šetnja i istraživanje - Nastavak Kampanje „BE HEALTHY“ u Boljevcu

Bor, Boljevac, Čiprenci, 15.9.2020. – MCBorRTV Bor, Danijela – Šetnja i istraživanje – Nastavak realizacije Kampanje „BE HEALTHY“ u Boljevcu. Opština Bolјevac nastavlјa realizaciju Kampanje „BE HEALTHY“  koja ima za cilј promociju zdravog načina života i bavlјenje sportom. Kampanja je deo projekta „Omladinska mreža za sport i zdravlјe“. 

Šetnja i istraživanje - Nastavak Kampanje „BE HEALTHY“ u Boljevcu

Modul 3 – Šetnja i istraživanje

Na programu je Modul 3 – Šetnja i istraživanje. Ovaj modul omogućava svakom detetu sa interesovanjem za prirodno nasleđe da provede kvalitetno vreme istražujući lokalno okruženje, pobolјšavajući svoje opšte fizičko stanje.

Ovaj projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

INTERREG IPA PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNјE BUGARSKA-SRBIJA

Opšti cilј programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija je podsticanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Bugarske i Srbije integrisanog u evropski prostor kroz pametan ekonomski rast, prilagođavanje promenama životne sredine i unapređenje kulture učenja.

Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija je usvojen od strane Evropske Komisije, Odlukom br. C(2015) 5444, 30. jula 2015. Prvi sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Programa je takođe održan 30. jula, u Sofiji. Paket aplikacione dokumentacije za Prvi poziv za prikupljanje projekata je odobren u okviru sastanka Zajedničkog nadzornog odbora.

Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija će finansirati projekte vezane za razvoj održivog turizma, mlade i zaštitu životne sredine. Ukupna vrednost budžeta Programa je 34,102,256 evra.

Prihvatljiva oblast Programa pokriva teritorije NUTS III regiona ili ekvivalentne, koji se nalaze na granici između dve partnerske zemlje, i uključuje bugarske oblasti: Vidin, Montana, Vraca, Sofija, Pernik i Ćustendil, kao i srpske okruge: Borski, Zaječarski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski.

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske je imenovano da obavlja funkciju Upravljačkog tela, a Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije je određena da obavlja funkciju Nacionalnog tela Programa.

Glavna kancelarija Zajedničkog sekretarijata će nastaviti da bude u Sofiji, u Republici Bugarskoj, a filijala u Nišu, u Republici Srbiji.

Ovaj projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

Оставите одговор