);

Održivi razvoj za sve

Održivi razvoj za sve

Bor, Beograd, 25.10.2021. MCBor – DMI – Održivi razvoj za sve – Beogradska otvorena škola i Društvo mladih istraživača organizovali su prvi Okrugli sto. Dogadjaj je organizovan u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“. Cilj je da se okupe predstavnici gradske uprave i civilnog društva u Boru. Da bi iskazali mišljenje i dali doprinos o lokalnim izazovima i potencijalima u oblasti zaštite životne sredine. Te pomogli u definisanju razvojnih prioriteta za naredni period u ovoj oblasti. Na osnovu sugestija i predloga, biće izrađena prva verzija doprinosa za Lokalni plan razvoja Bora u zaštitI životne sredine.

Održivi razvoj za sve

Ovaj događaj je okupio predstavnike/ce gradske uprave i civilnog društva u Boru. Oni su iskazali svoje mišljenje i dali doprinos na temu lokalnih izazova i potencijala u oblasti zaštite životne sredine. Pomogli su u definisanju razvojnih prioriteta za naredni period. Na osnovu komentara, biće izrađena prva verzija doprinosa za Lokalni plan razvoja Bora u oblasti zaštite životne sredine. Nakon toga, organizovaće još jedan konsultativni sastanak u cilju provere navedenog dokumenta i mogućnosti davanja još jednog kruga komentara na isti.

Održivi razvoj za sve

Uvereni da je doprinos lokalnih organizacija i eksperata ovom procesu ključan. Za kvalitetno planiranje neophodno je dobro poznavanje lokalnih prilika. Kako postojećih problema u ovoj oblasti, tako i najvažnijih potreba i potencijala.

Održivi razvoj za sve

Platforma Održivi razvoj za sve

Društvo mladih istraživača Bor je jedan od lokalnih partnera Beogradske otvorene škole u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, podržane od vlada Švajcarske i Nemačke, a implementirane od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Održivi razvoj za sve

Platforma „Održivi razvoj za sve“ je posvećena unapređenju sprovođenja Agende 2030 i dostizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji. Ovi ciljevi definisani su od strane Ujedinjenih nacija. Države članice, među kojima ja i Srbija, preuzele su odgovornost za njihovo sprovođenje. Da bi se povećala šansa za uspeh, važno je obezbediti sprovođenje Agende 2030 na nivou jedinice lokalne samouprave, ali i omogućiti uključivanje predstavnika svih društvenih grupa kako u planiranje, tako i u sprovođenje ciljeva na lokalnom i nacionalnom nivou.

Održivi razvoj za sve

Оставите одговор