);

Unapređenje prodaje i digitalizacija poslovanja

Bor, 24.12.2021. MCBorKCBorGrupa55DMI Bor. Foto: Miloš Dejanović. Unapređenje prodaje, digitalizacija poslovanja, ulazak u velike lance nabavke, pristup izvorima finansiranja.

Unapređenje prodaje i digitalizacija poslovanja

Forum za odgovorno poslovanje Smart kolektiv organizovao je sastank o ulozi poslovnog sektora u dostizanju održivog razvoja u petak, 24. decembra, sa preduzetnicima u Medija centru u Boru.

Sastanak je bio namenjen preduzećima koja žele da se informišu o povezivanju Ciljeva održivog razvoja sa svakodnevnim poslovanjem, da čuju iskustva lidera u ovoj oblasti, kao i da se informišu o mogućnostima dalje saradnje sa Forumom za odgovorno poslovanje u oblastima kao što su unapređenje prodaje, digitalizacija poslovanja, ulazak u velike lance nabavke, pristup izvorima finansiranja.

Unapređenje prodaje i digitalizacija poslovanja

O održivom poslovanju i pirlikama za poslovni sektor govorio je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva. Radionica se završila radnim ručkom uz nastavak diskusije o povezivanju Ciljeva održivog razvoja sa poslovanjem preduzeća.

Događaj je realizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera i broj učesnika bio je ograničen.

Unapređenje prodaje i digitalizacija poslovanja

Radionicu je organizovao Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv. U okviru platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke. A sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – agenda 2030.

Unapređenje prodaje i digitalizacija poslovanja

Preduzetnici su upoznati i o prilikama za transformaciju ka boljem biznisu i boljem društvu u skladu sa agedom 2030.

Primena ciljeva održivog razvoja u Boru

Zaključeno je da da u okviru primene ciljeva održivog razvoja u Boru treba učiniti sledeće:

  • ojačati gradsku upravu – Kancelariju za ekonomski razvoj. Da može pružati podršku malim privrednicima u pripremi biznis planova, projekata i sl. Kako bi se uspešnije prijavljivali na konkurse državne podrške, fonda za razvoj, različitih donatora, kredite banaka banaka, i dr.
  • formirati posebnu agenciju za projekte ili ojačati Biznis inkubator centar da može da pruži podršku većem broju malih preduzetnika
  • formirati poseban gradski fond za podršku maloj privredi i predizetnicima, slično fondu za razvoj poljoprivrede
  • obezbediti uslove i podržati obnovu rada udruženja preduzetnika koje bi se između ostalog bavilo predlaganjem mera za podršku preduzetnicima,
  • zalagati se za veću podršku države razvoju male privrede;
  • zalagati se za veću podršku glavne privredne grane grada razvoju male privrede. Koja bi bila oslonjena na veliku kompaniju i opsluživala je različitum proizvodima i uslugama.
  • doslednije ostvarivati opredeljenje grada da se pored rudarstva i metalurgije razvijaju tzv. alternativne privredne grane

Ostavite odgovor